Αλέκος Αλαβάνος: Όλη η Αριστερά ένα μέτωπο

Κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς για ένα «ενιαίο μετωπικό ψηφοδέλτιο» έκανε χθες ο Αλέκος Αλαβάνος, ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και επικεφαλής του «Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής», κλείνοντας τις εργασίες της πανελλαδικής σύσκεψης του κόμματος στην Αθήνα.

Νωρίτερα, στην εναρκτήρια ομιλία του, ο κ. Αλαβάνος έκανε λόγο για κλονισμό της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στη Αριστερά, για τρόπο που πρέπει να βρει η παράταξη προκειμένου «να βγει έξω από το κάδρο του συστήματος» και «για συνάντηση προσώπων από το χώρο του ΚΚΕ, από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον ΣΥΝ και άλλες συνιστώσες του, από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από προωθημένες δυνάμεις προερχόμενες από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, από νέους του αντιεξουσιαστικού χώρου που διαχωρίζονται από την τυφλή βία»

Επίθεση στον Παπανδρέου

Από βήματος της πανελλαδικής σύσκεψης του «Μετώπου, ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής κάλεσε τους πολίτες να αντιδράσουν στην πολιτική Παπανδρέου και της κυβέρνησής του, τονίζοντας ότι «πρέπει να πέσει κάτω από λαϊκό ξεσηκωμό». Μάλιστα, καυτηρίασε έμμεσα την παρουσία και ομιλία του Πρωθυπουργού στο συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς, λέγοντας πως «περιφέρεται περιχαρώς σε τελετουργίες σχηματισμών προερχόμενων από την Αριστερά με τον τρόπο που κάποιος παρευρίσκεται στο μνημόσυνο του εχθρού του».

Οι «καλεσμένοι»

Στη πανελλήνια σύσκεψη του «Μετώπου» πήραν μέρος 400 άτομα, ενώ παραβρέθηκε και χαιρέτισε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους Π. Λαφαζάνη, Τ. Μαστρογιαννόπουλο και Γ. Μπανιά και αντιπροσωπεία τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ