Αιχμές Μητσοτάκη κατά Μεϊμαράκη & Τζιτζικώστα

Αιχμές εναντίον του Ευάγγελου Μεϊμαράκη εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρωινή εκπομπή, τονίζοντας ότι κανείς δεν έχει ακούσει τις θέσεις του κ. Μεϊμαράκη για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» δήλωσε ότι επιμένει στον ουσιαστικό διάλογο και υπογράμμισε ότι έχει ζητήσει να γίνει δημόσιος διάλογος είτε μέσω debate είτε με συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα, όμως ακόμα περιμένει την απάντηση του κ. Μεϊμαράκη.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η πρότασή του περιλαμβάνει θητεία για τον πρόεδρο του κόμματος και ετήσιο συνέδριο ώστε να παράγεται πολιτική και εκτίμησε ότι θα είναι στον δεύτερο γύρο, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει ποιον θα ήθελε για αντίπαλό του.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να είναι εκείνος ο νικητής είπε πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε διαγραφές αντιπάλων του και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει κάποιους από τους ανθυποψηφίους του στην επιτελική ομάδα του κόμματος, εάν και εκείνοι το επιθυμούν. Πάντως όπως είπε δεν πιστεύει στο θεσμό των αντιπροέδρων της ΝΔ και δεν μοιράζει οφίκια.

Οσο για την κριτική Τζιτζικώστα για ελλιπές έργο στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είπε πως συνήθως κατηγορείται για τις αλλαγές τις οποίες έκανε και στρέφοντας τα «πυρά» του κατά της υποψηφιότητας του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, είπε πως στην περίπτωση εκλογής Τζιτζικώστα, τότε δημιουργείται αυτόματα πρόβλημα διαρχίας στη Νέα Δημοκρατία.