νέα-δημοσκόπηση-κάτω-από-30-η-νδ-η-μεγάλ-1276312
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 04.03.2024 | 20:46

Νέα δημοσκόπηση: Κάτω από 30% η ΝΔ – Η μεγάλη «ισοπαλία» της δεύτερης θέσης

ην κυριαρχία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη καταγράφει άλλη μία δημοσκόπηση – αυτή της Pulse, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Σκάι. Παράλληλα, η μέτρηση εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει κέρδη μετά το συνέδριο και να φτάνει το ΠΑΣΟΚ, που «έγραψε» οριακές απώλειες,  στην εκτίμηση ψήφου. 

Στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να έχουν τους πιο αποφασισμένους ψηφοφόρους – το 82% όσων δηλώνουν ότι προτίθενται να τους ψηφίσουν λένε ότι θα πάνε οπωσδήποτε στην κάλπη, ενώ στο ΠΑΣΟΚ, το ποσοστό εκείνων που αναφέρουν ότι θα πάνε οπωσδήποτε να ψηφίσουν πέφτει στο 76%, με ένα 17% να δηλώνει ότι «μάλλον» θα πάει στις κάλπες.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυριαρχεί με 34% – αρκετά ψηλότερο από την πρόθεση ψήφου για τη ΝΔ – ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης επιλέγεται από το 10%, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Νίκο Ανδρουλάκη που λαμβάνει 8%, δηλαδή ποσοστό αρκετά χαμηλότερο από εκείνο του κόμματός του.

Σημειώνεται ότι και η Pulse καταγράφει άνοδο για την Ελληνική Λύση σε σχέση με την μέτρηση που είχε γίνει στα τέλη Ιανουαρίου, ωστόσο παραμένει στην 5η θέση , πίσω από το ΚΚΕ. Άνοδο εμφανίζει και η Νίκη, όπως και η Νέα Αριστερά, που και σε αυτή την δημοσκόπηση δείχνει να έχει σοβαρές πιθανότητες να εκπροσωπηθεί στην ευρωβουλή.

Χαμένος ο Τσίπρας στο σημερινό κοινό του ΣΥΡΙΖΑ

Τη «μεταμόρφωση» του εκλογικού κοινού του ΣΥΡΙΖΑ απεικονίζει η απάντηση εκείνων που δηλώνουν ότι προτίθενται να τον ψηφίσουν  στις ευρωεκλογές, σχετικά με το ποιος ενισχύθηκε στο πρόσφατο συνέδριο: Το 58% απαντά ότι ενισχύθηκε ο κ. Κασσελάκης και μόλις το 19% ότι βγήκε ενισχυμένος ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ναι» στα μη κρατικά ΑΕΙ»

Σταθερά υπέρ του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ τάσσεται η πλειοψηφία της κοινής γνώμης, ωστόσο καταγράφονται υψηλά ποσοστά αντίθεσης, όπως και σημαντικά ποσοστά υπέρ των καταλήψεων. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι – σε αντίθεση με την γραμμή του «όχι» που επέλεξε η Χαριλάου Τρικούπη, το 55% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι θεωρεί το νομοσχέδιο σε σωστή κατεύθυνση «με κάποιες βελτιώσεις», ενώ με την κομματική γραμμή συμφωνεί μόνον το 32%.

Δείτε την έρευνα:

dimoskopisi--2
dimoskopisi--3
dimoskopisi--4
dimoskopisi-5
dimoskopisi-6
dimoskopisi-7
dimoskopisi-8
dimoskopisi-9
dimoskopisi-10
dimoskopisi-11
dimoskopisi-12
dimoskopisi-13
dimoskopisi-14
dimoskopisi-15
dimoskopisi-16
dimoskopisi-17
dimoskopisi-18
dimoskopisi-19
dimoskopisi-20
dimoskopisi-21
dimoskopisi-22
dimoskopisi-1