Τρίκαλα: Άνοιξαν την… κάνουλα με τα ευρώ

Με λεφτά της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Τρικάλων (ΔΕΥΑΤ) πληρώθηκε ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων πριν από λίγες ημέρες, αόριστοι και μόνιμοι, καθώς το δημοτικό ταμείο δεν επαρκούσε για να καλύψει τις μισθολογικές ανάγκες του δήμου.

Η λύση δόθηκε, μετά τις επανειλημμένες, έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων προς τη δημοτική Αρχή, η οποία «δανείστηκε» 100.000 ευρώ από τη ΔΕΥΑΤ προκειμένου μαζί με τα 200.000 ευρώ που είχε στο ταμείο της να πληρώσει μέρος των εργαζομένων, αφού για την εξόφληση όλου του προσωπικού απαιτούνται περίπου 320.000 ευρώ.

Και πού θα βρει τα υπόλοιπα για να πληρώσει τους άλλους -περίπου- 30 απλήρωτους υπαλλήλους; Σύμφωνα με το δήμαρχο Χρήστο Λάππα, η πληρωμή τους θα γίνει αυτήν την εβδομάδα, καθώς -σύμφωνα με τις πληροφορίες του- «έχει υπογραφεί η τακτική επιχορήγηση από τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη και πιστεύω ότι θα έχουμε τα χρήματα να πληρώσουμε τους υπόλοιπους εργαζομένους».

Και καλά η πληρωμή των εργαζομένων, κ. Λάππα, θα καλυφθεί. Με τις ασφαλιστικές τους εισφορές, όμως, τι θα γίνει, με το δεδομένο πως την περασμένη Δευτέρα σε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου υπαλλήλου του δήμου σας γίνεται λόγος, πέραν της καθυστέρησης της μισθοδοσίας, και για μη απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών;

Δείτε και το σχετικό βίντεο της aftodioikisi.gr για τη διαμαρτυρία των εργαζομένων του Δήμου Τρικάλων έξω από το δημαρχείο.

Δείτε, επίσης, και στο σχετικό θέμα της aftodioikisi.gr «Εργαζόμενοι στους δήμους: απλήρωτοι μέχρι και οκτώ μήνες», κάνοντας κλικ εδώ.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ


Αφήστε μια απάντηση