Το «καπέλωμα» έφερε «τζαρτζάρισμα»

Δεν ήταν και τόσο ευχάριστο το πρωινό για τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στην Τρίπολη όπου επιχείρησε να «καπελώσει» την εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου  με τη συμμετοχή Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων 38 χωρών με αποτέλεσμα να «τ’ ακούσει» για τα καλά από τον Πέτρο Τατούλη.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προχωρήσει με ή χωρίς την βοήθεια της κυβέρνησης», έριξε την ατάκα ξεκινώντας την ομιλία του που ακολούθησε αυτή του υπουργού ο περιφερειάρχης. Και ζήτησε από τον Μ. Χρυσοχοίδη να μεταφέρει άμεσα την ευθύνη του ΕΣΠΑ στην περιφέρεια  και να σταματήσει τον κρατικό παρεμβατισμό των νομοθετημάτων για προώθηση της επιχειρηματικότητας τον οποίο χαρακτήρισε «μηχανισμό του Σοβιέτ».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν θα διστάσει να απευθυνθεί στην Ε.Ε. εάν τα χρηματοδοτικά εργαλεία και οι πολιτικές δεν σχεδιαστούν υπέρ της αφομοίωσης των ανισοτήτων μεταξύ των περιφερειών αλλά και ενδοπεριφερειακά.

Αποτέλεσμα, αμέσως μετά σε πηγαδάκι ο Αυστριακός εμπορικός ακόλουθος να διαπιστώνει ότι αυτό που κατάλαβε είναι ότι «αυτός, ότι και να γίνει, είναι αποφασισμένος να προχωρήσει».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ