τα-παράλογα-του-νόμου-4093-2012-260744
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 11.04.2013 | 15:45

Τα «παράλογα» του νόμου 4093/2012

Η Δέσποινα Κομνηνού, σύζυγος του βουλευτή της Ν.Δ. Παύλου Βογιατζή, νηπιαγωγός στο επάγγελμα είναι ένα από τα πρώτα «θύματα» του νόμου που αφορά τους «επίορκους» του δημόσιου τομέα.

Ο λόγος, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, είναι μια δικαστική εκκρεμότητα που έχει να κάνει με την αντιδικία της με εργολάβο οικοδομών από τον οποίο αγόρασε το σπίτι που μένει με την οικογένειά της.

Η δίωξη εις βάρος της δεν έχει τελεσιδικήσει και βέβαια καμία σχέση δεν έχει με την υπηρεσιακή της ιδιότητα, αλλά πρίν από λίγες ημέρες και για άγνωστο χρονικό διάστημα, η κ. Κομνηνού τέθηκε απ’ το υπουργείο Παιδείας σε αργία.

Η ίδια σε ανακοίνωση της αναρωτιέται: «Γιατί; Εκλεψα ή έβλαψα το Δημόσιο μέσω της εργασίας μου σε αυτό; Δεν έκανα καλά τη δουλειά μου στο σχολείο ως νηπιαγωγός; Ή μήπως κακοποίησα με οποιονδήποτε τρόπο κάποιο από τα μικρά νήπια της τάξης μου; Οχι, για τίποτα από αυτά που θα επέβαλλαν ίσως την απομάκρυνση ενός εκπαιδευτικού από το σχολείο του. Αλλά γιατί το ζεύγος (σ.σ. αναφέρει το όνομα του εργολάβου και της συζύγου του) με κατηγόρησε και με μήνυσε ότι τους εξαπάτησα! […] Ζητώ την προστασία της πολιτείας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας από την εκδικητική τους μανία».