Στα… αζήτητα το πλεόνασμα των 60 εκατ. ευρώ;

Με την υποσημείωση ότι η περιφέρεια είναι ένας νέος θεσμός που δοκιμάζεται και ως κορυφαίο αυτοδιοικητικό όργανο θα πρέπει να μην είναι γραφειοκρατικό, αλλά να έχει άμεση επαφή με την κοινωνία, ο Αλέκος Αλαβάνος, επικεφαλής τού «ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ -ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ», καταψήφισε τον προϋπολογισμό του 2011 για την περιφέρεια Αττικής.

Κύριοι λόγοι; Σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο, κινείται στα πλαίσια του μνημονίου με πόρους μικρότερους και από αυτούς που το 2010 είχαν οι νομαρχίες της Αττικής, δεν περιλαμβάνει νέα έργα, δεν έχει κοινωνική και οικολογική διάσταση.

Και επιπλέον; Παρουσιάζει περίσσευμα 60 εκατ. ευρώ που δεν αξιοποιείται. Και ένα τέτοιο περίσσευμα, σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο, αποτελεί πρόκληση σε μια Αττική της φτώχειας και ανεργίας, της κοινωνικής διάλυσης, σε μια Αττική με τόσο μεγάλες ανάγκες.

Τι προτείνει ο Αλέκος Αλαβάνος και η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ»; Τα 60 εκατ. ευρώ να είναι η αρχή ενός προγράμματος κατά της νεανικής ανεργίας, με στόχο πολλαπλές μικρές μελέτες και έργα οικολογικού, οικονομικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα, με διασπορά σε όλο το χώρο της Αττικής για την εξασφάλιση θέσεων εργασίας σε μεγάλο αριθμό νέων επιστημόνων (μηχανικών, οικονομολόγων, κοινωνιολόγων) και τεχνιτών.

Και εμείς αναρωτιόμαστε, κ. περιφερειάρχα: Παράλογο!… το αίτημα του κ. Αλαβάνου;

 

Για να διαβάσετε σχετικό παρασκήνιο της aftodioikisi.gr για την ψήφιση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής για το 2011, πατήστε εδώ.

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ