Σγουρός κατά Ραγκούση, Καμίνη, Λιακόπουλου και aftodioikisi.gr

Στη συνήθη του πρακτική, αυτή του λαγού, της άτακτης υποχώρησης, προχώρησε ο «μικρός πρωθυπουργός» Αττικής και στο θέμα της αποψίλωσης του προσωπικού των υπηρεσιών πρόνοιας που πριν είχε ως νομάρχης και με τον «Καλλικράτη» μεταφέρθηκαν στους δήμους.

Το αποτέλεσμα ήταν, δε, οδυνηρό για το Δήμο Αθηναίων που αντιμετωπίζει πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των πολιτών (το θέμα είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, κλικ εδώ).

Ο Γιάννης Σγουρός, μαθημένος από την προηγούμενη ενασχόλησή του, κάνει ένα όχι και τόσο επιτυχημένο «ζετέ» των ευθυνών του στο θέμα και μας λέει πως:

1. «Ουδεμία ευθύνη φέρει η Περιφέρεια Αττικής, η οποία από την 1η Ιανουαρίου ακολούθησε κατά γράμμα τις προσταγές του «Καλλικράτη»», δηλαδή με λίγα λόγια ο αρχιτέκτονας του, ο Γιάννης Ραγκούσης.

2. «Ευθύνη (σ.σ.: των υποχρεωτικών μετατάξεων στις αντίστοιχες υπηρεσίες των δήμων) είχε άλλωστε η Γενική Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής εκδίδοντας τις σχετικές διαπιστωτικές πράξεις μετάταξης», δηλαδή ο Ηλίας Λιακόπουλος.

3. «Γίνεται σαφές πως επιβάλλεται η σωστή οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών των δήμων προκειμένου να εξυπηρετείται ο πολίτης», δηλαδή φταίει ο Γιώργος Καμίνης, που δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση, συνεργάτες του οποίου έλεγαν πως «ο Γιάννης Σγουρός αποψίλωσε την υπηρεσία και κράτησε το προσωπικό στην περιφέρειά του».

Η στήλη δεν περίμενε και διαφορετική αντίδραση από το Γιάννη Σγουρό, που έχει μάθει να κάνει, αν πράττει, ό,τι κάνει με τις πλάτες των άλλων (ονόματα δε λέει, υπολείψεις δε θίγει), ωστόσο, δεν μπορεί παρά να επισημάνει πως «από μεν ησυχίης και ραθυμίης η δειλίη αύξεται, από δε της ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι».

Και αν δεν καταλαβαίνει την παραπάνω φράση ή δεν μπορούν να τον βοηθήσουν οι περί αυτού, η στήλη να του το πει και σε σύγχρονα ελληνικά: «Από την ηρεμία και την τεμπελιά αυξάνεται η δειλία, από τις κακουχίες και τον πόνο η ανδρεία». Ο Ιπποκράτης το είπε αυτό, ξέρετε, ο «πατέρας» της Ιατρικής. Δεν ξέρει, ωστόσο, αν ακόμα και αυτός μπορεί να σώσει το Γιάννη Σγουρό από την ασθένεια της… ευθυνοφοβίας.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ