Ραγκούσης – ΠΟΕ ΟΤΑ, ενάμιση χρόνο μετά…

Ήταν 21 Οκτωβρίου 2009 από τότε που ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος μαζί με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής είχαν περάσει το κατώφλι του κτιρίου του υπουργείου Εσωτερικών στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας για να συναντηθούν με τον Γιάννη Ραγκούση*, ο οποίος είχε αναλάβει πριν μερικές ημέρες τον υπουργικό θώκο**.

Από τότε οι σχέσεις υπουργείου – ΠΟΕ ΟΤΑ και Ραγκούση – Μπαλασόπουλου (που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ)  έγιναν σταδιακά μάλλον «ψυχροπολεμικές» με αποκορύφωμα την υπόθεση του εκλογικού επιδόματος για το οποίο οι εργαζόμενοι στους δήμους προχώρησαν σε αποχή ενόψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου*** και την υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων με επίκεντρο την Αττική**** και ως εκ τούτου οι δύο πλευρές δεν συναντήθηκαν.

Ενάμιση χρόνο μετά, φαίνεται όμως πως ήρθε ο καιρός να γίνει  πέσουν οι τόνοι. Ο Γ. Ραγκούσης σε αντίθεση με το παρελθόν, απάντησε σε χρόνο ρεκόρ στην επιστολή Μπαλασόπουλου που στάλθηκε μόλις την περασμένη Δευτέρα και η συνάντηση θα γίνει αύριο στις 10.30 το πρωί. Το αν θα είναι η αρχή μιας νέας, με λιγότερες εντάσεις,  περιόδου στις σχέσεις υπουργείου – ΠΟΕ ΟΤΑ θα εξαρτηθεί από το πόσο νερό είναι διατεθιμένες να ρίξουν οι δύο πλευρές σε θέματα όπως τα εργασιακά, τα σκουπίδια κλπ

*http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/4469

 

**http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/4268

 

*** http://www.aftodioikisi.gr/content/8522

 

**** http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/9844

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ