Παπούλιας, Ραγκούσης, Παπανδρέου…

Μετά τον Κάρολο Παπούλια, και για δεύτερη φορά σε διάστημα περίπου δύο μηνών, οι περιφερειάρχες της χώρας αναμένεται να ζητήσουν και νέα συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, εν αναμονή του τελικού τους προορισμού, του… Υπουργικού Συμβουλίου, όπως άλλωστε τους έχει υποσχεθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ότι θα τους καλέσει.

Στο επίκεντρο της συνάντησης Ραγκούση-περιφερειαρχών ο τρόπος εκλογής των μελών στο συλλογικό όργανο της Ένωσης Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων στις αρχαιρεσίες που αναμένεται να πραγματοποιηθούν την άνοιξη, αλλά και θέματα που αφορούν σε αυτή καθαυτή την περιφέρεια, όπως, για παράδειγμα, οι πόροι, οι συναρμοδιότητες περιφέρειας και κράτους σε τομείς άμεσης «επέμβασης», η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων, τα προβλήματα που παρατηρούνται από την εφαρμογή του «Καλλικράτη», οι πόροι κ.λπ.

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής, με ομόφωνο ψήφισμά της, ζητεί από το Γιάννη Ραγκούση να εισηγηθεί στην κυβέρνηση την κάλυψη των δαπανών για τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, και ειδικότερα αυτών που αφορούν στα αιρετά όργανα της Αυτοδιοίκησης της Αττικής, οι οποίες ανάγονται σε παρελθούσα χρονική περίοδο, τότε που την ευθύνη άσκησης των αρμοδιοτήτων είχαν οι κρατικές νομαρχίες. Λευκό ψήφισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ» Θ. Παφίλης.

Για την προηγούμενη συνάντηση Ραγκούση-περιφερειαρχών, διαβάσετε το σχετικό θέμα της aftodioikisi.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ


Αφήστε μια απάντηση