Όταν κράτος κάνει… έξωση στο κράτος

…τότε ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Διονύσης Μυλωνάς στήνει αντίσκηνο έξω από το κτήριο της πρώην νομαρχίας, το Διοικητήριο, αρνούμενος να συμμορφωθεί με τις βουλές τής προϊσταμένης της Κτηματικής Υπηρεσίας Δημοσίου -άρα και του υπουργείου Οικονομικών- Αγγελικής Ζουρμπάνου, η οποία το ζητεί για να στεγαστεί η εφορία, που πληρώνει ενοίκιο σε μισθωμένο κτήριο.

Η άλλη ευφορία, αυτή του κ. Μυλωνά, είναι δε τόσο μεγάλη που πνέει μένεα κατά της κυρίας Ζουρμπάνου αφήνοντας αιχμές για τη συμπεριφορά της. Θέλει το Διοικητήριο ο άνθρωπος, και όχι το… μικρό Διοικητήριο, εκεί δηλαδή που θέλουν να το πάνε. Πώς νιώθει η Μήτση Κωνσταντάρα στην ταινία «Ο στρίγκλος που έγινε αρνάκι» όταν αλαλάζει λέγοντας «Άτιμη κοινωνία! Άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις!»; Ε, ένα τέτοιο πράμα αισθάνεται και ο αντιπεριφερειάρχης. 

Να σημειωθεί πως η απόφαση της προϊσταμένης του ΚΕΔ εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής τού υπουργείου Οικονομικών για περιορισμό στις κρατικές δαπάνες, μεταξύ αυτών και τα ενοίκια.

Εμείς, όμως, έχουμε μια απορία: ξέρουμε ότι πριν από λίγο καιρό η τότε νομαρχία Ζακύνθου, νυν αντιπεριφέρεια, δαπάνησε κάποιες χιλιάδες ευρώ για τη συντήρηση, επισκευή και αναδιάταξη των χώρων του Διοικητηρίου. Με το να μεταστεγαστεί σε άλλο κτήριο, δε σημαίνει αυτόματα και άλλα έξοδα; Δεν υπάρχουν στην πόλη της Ζακύνθου άλλα δημόσια κτήρια, αναξιοποίητα, για να πάνε εκεί οι υπηρεσίες της εφορίας; Ε;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ