«Κλείνει» ο προϋπολογισμός του Δήμου Αθηναίων

Την Παρασκευή αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα από την επιτροπή διαβούλευσης ο προϋπολογισμός τού Δήμου Αθηναίων για το 2011, προϋπολογισμός που αναμένεται να συζητηθεί το διάστημα 28-30 Μαρτίου από το δημοτικό συμβούλιο.

Με βάση την κακοδιαχείριση της προηγούμενης δημοτικής Αρχής, ο προϋπολογισμός θα είναι ρεαλιστικός στα έσοδα, χωρίς δανεισμό και μειωμένος κατά περίπου 170 εκατ. ευρώ (από τα 990 εκατ. που δόθηκαν το 2010, φέτος θα δοθούν 818 εκατ. ευρώ). Ωστόσο, αυτό δε θα επηρεάσει το «κοινωνικό πρόσωπο» του δήμου, καθώς οι δαπάνες για τομείς, όπως, για παράδειγμα, της κοινωνικής πρόνοιας, των βρεφονηπιακών σταθμών, των σκουπιδιών, θα είναι αυξημένες.

Αυτό άλλωστε είχε υποσχεθεί και ο ίδιος ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης στην πρόσφατη συνέντευξή του για τον πρώτο απολογισμό της δημαρχίας του (βλ. το σχετικό θέμα της aftodioikisi.gr, πατώντας εδώ), όταν σημείωσε μάλιστα πως τα 10 εκατ. ευρώ που θα περικόψει από τον 9,84 θα τα προσθέσει στις κοινωνικές δαπάνες. Μάλιστα, ο κ. Καμίνης για να δείξει το ενδιαφέρον του για τις κοινωνικές δομές πήγε στην εκδήλωση για την τοποθέτηση του νέου διοικητικού συμβουλίου στο δημοτικό βρεφοκομείο.

Βλέπετε, ο Δήμαρχος Αθηναίων, αν και δεν έχει καταφέρει να εκλέξει Συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης, μάλλον δεν ξεχνά τον προηγούμενο ρόλο του, αυτόν του Συνήγορου του Πολίτη· θέλει ο άνθρωπος να έχει κοινωνική, δημοτική συμμαχία και αποδοχή. Τώρα, αν θα τα καταφέρει, αν θα τον αφήσουν, αυτό είναι «αλλουνού παπά ευαγγέλιο»… όχι πάντως του διπλανού χωριού!…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ