ΡΟΗ
προηγ επομ

Καλώς ήρθε… ο «τουρίστας»!

Με τον… τουρίστα-ιδιώτη τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου θα συναντηθεί σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στο πλαίσιο της μετάβασης του πρώτου στην πόλη, όπου θα επισκεφθεί το τουρκικό προξενείο-σπίτι τού Κεμάλ Ατατούρκ καθώς και οθωμανικά μνημεία.

Δεν ξέρουμε αν ο «προνομιούχος» κ. Μπουτάρης (είναι ο μοναδικός τοπικός άρχων που θα δει ο τούρκος ΥΠΕΞ) θα προσφέρει κάποιο μπουκάλι κρασί από την παραγωγή του, δεν ξέρουμε αν θα αναφερθεί στις παλαιότερες δηλώσεις του περί μνημείου της επανάστασης των Νεότουρκων στην πλατεία Ελευθερίας (βλ. σχετικό θέμα της aftodioikisi.gr, πατώντας εδώ), με σκοπό την προσέκλυση τούρκων τουριστών…

Δε γνωρίζουμε επίσης αν ο λεγόμενος «Κίσινγκερ των Βαλκανίων» κ. Νταβούτογλου θα αδράξει την ευκαιρία και θα ρωτήσει τις προθέσεις του δημάρχου, είναι όμως πολύ πιθανόν ο «τουρίστας» να ζητήσει… βοήθεια για επισκευές στο σπίτι τού Κεμάλ Ατατούρκ, την ενεργοποίηση της αδελφοποίησης Θεσσαλονίκης-Σμύρνης, που είχε σταματήσει λόγω Ιμίων, αλλά και την επανεργοποίηση της αεροπορικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Σμύρνης.

Σιγά μην αφήσει το… πρόσφορο έδαφος ακαλλιέργητο!

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ


Αφήστε μια απάντηση