Έκπτωση; Ρωτήστε το υπουργείο…

Συνέβη και αυτό!!!

Να μην μπορεί η Δικαιοσύνη να ερμηνεύσει το νόμο, και συγκεκριμένα άρθρο του «Καλλικράτη» που αφορά στην έκπτωση αιρετού άρχοντα σε περίπτωση δικαστικής του καταδίκης.

Με αφορμή τη σημερινή του δίκη για παράβαση καθήκοντος κατά την περίοδο που ήταν νομάρχης (βλ. σχετικό θέμα aftodioikisi.gr εδώ), ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ζήτησε ερμηνεία του νόμου από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.

Αυτή αφού ενέκυψε στο θέμα, το μελέτησε με πολλή αγάπη δηλαδή, δήλωσε… μπερδεμένη να το πούμε, αναρμόδια να το πούμε… και παρέπεμψε τον περιφερειάρχη για διευκρινίσεις στη νομική υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Η αλήθεια είναι πως οι νομικές απόψεις για το τι μέλλει γενέσθαι, εάν καταδικαστεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, διίστανται:

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, λέει η μία πλευρά, πρέπει να διατηρήσει το αξίωμά του και στην περίπτωση που καταδικαστεί και από το Εφετείο (πρωτόδικα του επεβλήθη ποινή ενός έτους για μείωση προστίμου σε βενζινοπώλη), μέχρι να υπάρξει οριστική και αμετάκλητη απόφαση από το Ανώτερο Δικαστήριο της χώρας, τον Άρειο Πάγο.

Δεν υπάρχει κανένα δίλημμα· έπρεπε να είχε ήδη τεθεί σε αργία από την πρώτη ημέρα που εξελέγη περιφερειάρχης, σύμφωνα με το άρθρο 236, παρ. 2 του «Καλλικράτη», λέει η άλλη πλευρά.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπερασπιστική γραμμή Ψωμιάδη θα είναι ίδια με την πρωτόδικη, δηλ. η μείωση του προστίμου έγινε για πρακτικούς λόγους προκειμένου να μπορεί να γίνει η πληρωμή από τον βενζινοπώλη, και -πέραν αυτού- δεν υπήρξε καμιά οικονομική βλάβη στη νομαρχία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ