Από «Τεχνόπολις»… ευρώ-πολις

Το… δύο σε ένα ξέραμε μέχρι τώρα πως ήταν πιο οικονομικό. Λάθος! Για την προηγούμενη διοίκηση της «Τεχνόπολις» και τον κ. Φώτη Ιγνατίου ήταν πιο… διπλά «οικογενειακό»! Και φυσικά, διπλά ακριβό. Και αυτό, διότι -όπως αποκαλύπτουν ο νεοδιορισθείς από το Γιώργο Καμίνη διευθύνων σύμβουλος της «Τεχνόπολις» και η Ελένη Πορτάλιου– ο τέως πρόεδρος της και πλέον δημοτικός σύμβουλος με τη παράταξη του Νικήτα Κακλαμάνη είχε φροντίσει για τα του… οίκου του:

«Ο οδηγός του προέδρου κ. Ιγνατίου ήταν διευθυντής του τομέα χορηγιών, η γραμματέας του ήταν διευθύντρια καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, η υπάλληλος του λογιστηρίου ήταν διευθύντρια προβολής, επικοινωνίας, και διεθνούς συνεργασίας, την ίδια στιγμή που ο προϊστάμενός της (προϊστάμενος λογιστηρίου) ήταν οικονομικός διευθυντής».

Αν αναρωτιέστε για τα απαιτούμενα προσόντα για την κατάληψη των συγκεκριμένων θέσεων, ένα έχουμε να πούμε: Οι… καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, που λέει και ο θυμόσοφος λαός.

Όσο για την απώλεια εσόδων από το κυλικείο της «Τεχνόπολις», έσοδα τα οποία το 2010 ήταν περίπου 197.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τις τιμές έπρεπε να είναι περί τα 500.000-550.000 χιλιάδες ευρώ; Θα μας τη δώσει την απάντηση ο διευθυντής των κυλικείων κ. Ζαμπατιώτη, ή να περιμένουμε κάποιο πόρισμα διαχειριστικού ελέγχου από ορκωτούς λογιστές;

Αλλά και πάλι, πού ξέρετε! Μπορεί να τη δώσει την απάντηση και εκείνος που έκοβε στις… 4 τα ξημερώματα αποδείξεις στην ταμειακή μηχανή του κυλικείου. Αλήθεια, τι έπαιρνε;

Και για να μη μιλήσουμε γενικά για κυλικεία της «Τεχνόπολις» που λειτουργούσαν με παράνομες ταμειακές μηχανές και εξέδιδαν αποδείξεις χωρίς φορολογικό μηχανισμό, για κουπόνια αγοράς προϊόντων από το κυλικείο, χωρίς να υπάρχει στέλεχος και απόκομμα, χωρίς αρίθμηση και χωρίς ημερομηνία έκδοσης στις μεγάλες εκδηλώσεις της «Τεχνόπολις» και για αποδείξεις με ποσά 1.000 και 1.500 ευρώ ανά απόδειξη, που δεν δικαιολογούνταν από τις τιμές των εμπορευμάτων του κυλικείου, όπως κατήγγειλε ο εκπρόσωπος της «Ανοιχτής Πόλης» στο δ.σ. Παναγιώτης Σκούτας.

Αν μιλήσουμε, θα χαλάσουμε τις καρδιές μας, και δεν το θέλουμε!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ