Από «μικρός πρωθυπουργός», τώρα και… λογιστής

Ο «μικρός πρωθυπουργός» Γιάννης Σγουρός ξανά στις επάλξεις, με αφορμή τις αρμοδιότητες περιφερειών και κεντρικής διοίκησης. Πήρε, λοιπόν, το «τόξο» του, και… στόχευσε κατά του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη κατηγορώντας τον για «στενή λογιστική λογική».

Αφορμή η απάντηση του υφυπουργού, για το θέμα των αποζημιώσεων, ύψους 18 εκατ. ευρώ, των οικογενειών των θυμάτων της RICOMEX από τον καταστροφικό σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999.

Ο Φ. Σαχινίδης του είπε πως η περιφέρεια θα πρέπει να καταβάλει το ποσό στους δικαιούχους μέσω των ΚΑΠ, αλλά ο Γ. Σγουρός είπε -για μια ακόμη φορά- δεν μπορώ, οι πράξεις και παραλείψεις αφορούν την τότε κρατική νομαρχία, εγώ είμαι αιρετή, και άμα τα δόσω, με δεδομένο τη χορήγηση της περιφέρειας με 54 εκατ. ευρώ από τους ΚΑΠ, τότε θα πρέπει να τα κόψω από κάπου αλλού.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που ο Γιάννης Σγουρός συγκρούεται με κυβερνητικό στέλεχος. Η πρώτη σύγκρουση υπήρξε με τον Ανδρέα Λοβέρδο και τις αρμοδιότητες για την Υγεία (βλ. σχετικό θέμα της aftodioikisi.gr, πατώντας εδώ).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ