Δ. Λοκρών: Ύψιστη ευθύνη η καθαριότητα-Τι απαντά σε δημοσίευμα της aftodioiki.gr

Παρουσιάζοντας την πραγματική εικόνα της καθαριότητας στα σημεία εναπόθεσης της περιοχής, ο δήμος Λοκρών απαντά σε καταγγελία συλλόγου, την οποία είχε δεχτεί και δημοσιεύσει η aftodioikisi.gr προ λίγων ημερών.

Ο δήμος Λοκρών, με την απάντησή του στο δημοσίευμα ξεκαθαρίζει ότι «ο δήμος αποδεικνύει έμπρακτα το ζήτημα της καθαριότητας, το οποίο αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής». Μάλιστα, σε φωτογραφίες που μας απέστειλε -και θα δείτε παρακάτω- φαίνεται η κατάσταση που επικρατεί στα διάφορα σημεία εναπόθεσης απορριμμάτων σε Θεολόγο, τον οικισμό ΟΣΜΑΕΣ και στο Μάζι Μαλεσίνας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο σημείωμά της η διοίκηση του δήμου Λοκρέων: 

«Θεωρούμε όμως ότι είναι απαραίτητη και συνεργασία των δημοτών για να παραχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Επαναλαμβάνουμε ότι ιδιαίτερα στην περιοχή του Θεολόγου παρατηρείται το φαινόμενο να υπάρχουν σακούλες απορριμμάτων δίπλα , πολλές φορές κι αρκετά μακριά από τους κάδους ακόμη κι όταν αυτοί είναι άδειοι.

Το γεγονός αυτό επειδή έχει επαναληφθεί, παραπέμπει σε « Δεύτερες σκέψεις». Δεν είναι δυνατόν μόλις καθαρίζεται το πρωί ο χώρος το βράδυ είναι λες κι έχει αδειάσει φορτηγό.
Ειδικά το καλοκαίρι υπήρχε καθημερινή αποκομιδή και δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζεται αυτό το φαινόμενο, μόνο σ΄αυτό το σημείο.

Παρακαλούμε λοιπόν τους δημότες να απορρίπτουν τα σκουπίδια εντός των κάδων και μόνο, και τα ανακυκλώσιμα στους μπλέ κάδους, ενώ τα γυάλινα αντικείμενα στους κώδωνες ανακύκλωσης. έρχονται σε Τα ογκώδη αντικείμενα και προϊόντα κλαδέματος συλλέγονται μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες καθαριότητας διότι το συνεργείο αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων διέρχεται από τις Δημοτικές και Τοπικές κοινότητες διαφορετικές ημέρες.»

Ο δήμος, ωστόσο, δε διστάζει και μέσω της aftodioikisi.gr, να απευθύνει έκκληση προς τους δημότες, ώστε «να διατηρηθεί η σημερινή άψογη εικόνα και ταυτόχρονα δεσμευόμαστε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια στην κατεύθυνση αυτή».

Δείτε τις φωτογραφίες:

dimos_lokreon_kathariotita_aftodioikisidimos_lokreon_aftodioikisi

dimos_lokreon_kathariotita_aftoidioikisi

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΕΩΝ