Τριετές Αναπτυξιακό Πρόγραμμα καταρτίζει ο περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας

Στην κωδικοποιημένη συγκέντρωση των προτάσεων όλων των δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για έργα που μπορούν να ενταχθούν στο τριετές Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δράσης της περιφέρειας προχώρησε άμεσα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου επαφών που είχε με τους δημάρχους και των τριών περιφερειακών ενοτήτων.

Ο κ. Κατσιφάρας ήδη απέστειλε στους δήμους ερωτηματολόγιο ώστε κωδικοποιημένα να περιληφθούν τα έργα που οι κατά τόπους δημοτικές Αρχές αξιολογούν και ιεραρχούν ως έχοντα πιεστικό και κρίσιμο χαρακτήρα για την τοπική ανάπτυξη.

Ταυτόχρονα, ζήτησε να κατατεθούν σαφείς προτάσεις γύρω από τις κατά τόπους προοπτικές ανάπτυξης και να αξιολογηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής καθώς, επίσης, και να περιγραφούν οι τοπικές ανάγκες, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα.

Στην επιστολή που συνοδεύει την αποστολή τού ερωτηματολογίου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας επισημαίνει την ανάγκη μιας σταθερής και διαρκούς συνεργασίας ανάμεσα στην περιφέρεια και στους δήμους ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος που είναι να βγει η Δυτική Ελλάδα από την σκιά των εξελίξεων και να βρεθεί στο επίκεντρο ο πολίτης και οι σύγχρονες ανάγκες του.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Αφήστε μια απάντηση