Σοβαρά προβλήματα σε Αχαΐα και Ηλεία από την κακοκαιρία – Αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Εκτεταμένες είναι οι καταστροφές που έχουν υποστεί σε μεγάλο μέρος τμήματα των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας και Ηλείας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν από τα ξημερώματα την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Άμεσα εστάλησαν από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου, τα αιτήματα για την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των Δήμων Δυτικής Αχαΐας της Π.Ε. Αχαΐας και Ανδραβίδας – Κυλλήνης της Π.Ε. Ηλείας.

Εξαιτίας των συνεχών και έντονων καταιγίδων έχουν πλημμυρίσει μεγάλες εκτάσεις των Δήμων, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές σε κατοικίες, ιδιοκτησίες, υποδομές, καλλιέργειες, κατολισθήσεις σε αγροτικό και οδικό δίκτυο, κεντρικούς αγωγούς ύδρευσης και στον ηλεκτροφωτισμό.

«Για μία ακόμη φορά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας. Από νωρίς το πρωί οι Υπηρεσίες μας είναι στο πλευρό των κατοίκων αυτών των περιοχών έχοντας ως κύριο στόχο μας να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή και να προστατευθούν οι περιουσίες των συμπολιτών μας» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας συμπληρώνοντας πως η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και οι Τεχνικές Υπηρεσίες είναι επί ποδός και ζήτησε από όλους να βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς πρόκειται για μία πολύ δύσκολη ημέρα.

Στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας οι μεγαλύτερες ζημιές παρατηρούνται:

Στη Δημοτική Ενότητα Λαρίσου και ειδικότερα στα Τ.Δ. Καγκάδι, Απιδεώνα, Άραξο, Μετόχι, Λάππα, Λακκόπετρα, Ματαράγκα, Μιχόι, Άγ. Νικόλαο Σπάτρα και Βουπράσιο.

Στη Δημοτική Ενότητα Μόβρης και ειδικότερα στα Τ.Δ. Σαγέικα, Σιδηροδρομικός Σταθμός, Μποντέικα, Λιμνοχώρι και Καλαμάκι.

Στη Δημοτική Ενότητα Δύμης και ειδικότερα στα Τ.Δ. Αλυκές, τοποθεσία «Μάνα» παραλίας Κ. Αχαίας, αντλιοστάσιο Κ. Αχαίας, Τ.Κ. Κάτω Αλισσού και Αλισσού στους οικισμούς Φλόκα, Ζησιμέικα, Λουσικά, Σπαλιαρέικα και στη ΒΙ.ΠΕ.

Στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης τα περισσότερα προβλήματα προκλήθηκαν:

Στα Δ.Κ. Λεχαινών, Βάρδας, Κάστρου

Στα Τ.Δ. Ανδραβίδας, Στρουσίου, Σταφιδοκάμπου, Αετοράχης, Κεπελέτου, Κουρτεσίου, Μανωλάδας, Νεάπολης, Νέας Μανωλάδας, Νησίου, Ξενιών, Κάτω Παναγιάς, Νεοχωρίου, Αγίου Χαραλάμπους, Αρετής, Μέλισσας, Μπορσίου και Μυρσίνης.