Σγουρός: Στους 22 μήνες προσδιορίζει τώρα την αντοχή του ΧΥΤΑ Φυλής

Σχεδόν 20 μήνες μετά την προειδοποίηση* του δημάρχου Φυλής Δ. Μπουραΐμη ότι ο ΧΥΤΑ Φυλής θα κλείσει το Σεπτέμβριο του 2013, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός είναι πιο… large: Σύμφωνα με εκτιμήσεις που έκανε μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ ο κ. Σγουρός το ΧΥΤΑ Φυλής θα εξαντληθεί σε 22 μήνες από σήμερα, δηλαδή, τον Οκτώβριο του 2014.

«Από την τελευταία ογκομέτρηση, η οποία εκτελέστηκε στις 16-11-2012, προέκυψε ότι η συνολική ποσότητα των απορριμμάτων που έχει εναποτεθεί συμπεριλαμβανομένου και του υλικού επικάλυψης, ανέρχεται σε 11.650.000 κ.μ. με την εναπομένουσα χωρητικότητα να υπολογίζεται σε 5.381.231 κ.μ.», εξήγησε ο κ. Σγουρός, ώστε να στηρίξει την εκτίμησή του.

Μάλιστα, ο περιφερειάρχης υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία 98/08 που αποτελεί νόμο του κράτους, «στους οργανισμούς ή επιχειρήσεις που συνεχίζουν να θάβουν απόβλητα χωρίς να έχουν προηγηθεί εργασίες επεξεργασίας επιβάλλεται ειδικό τέλος ταφής 35 € ανά τόνο, που θα αυξάνεται ετησίως με 5 € ανά τόνο, έως του ποσού των 60 €, πράγμα που θα φέρει πρόσθετα βάρη στους πολίτες».

Σχετικά

*Αττική: Και «εμφύλιος» για τα σκουπίδια

ΕΔΣΝΑ: Ξεκινά η α’ φάση του διαγωνισμού για τα εργοστάσια σκουπιδιών

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΔΣΝΑ


Αφήστε μια απάντηση