Ψωμιάδης: Η σκυτάλη στον «αδελφό Διονύση», «απειλές» για νέο κόμμα

«Ενήργησα ανθρώπινα και στα πλαίσια του νόμου βοηθώντας έναν άγνωστο σε μένα καρκινοπαθή που χαροπάλευε και τελικά, δυστυχώς, απεβίωσε. Για ένα μαγαζί που έκλεισε υπό το βάρος της ανίατης ασθένειας»…

Έτσι δικαιολογεί ο καταδικασθείς περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε γραπτή του δήλωση (κάνε κλικ εδώ) την απόφασή του να μειώσει πρόστιμο 89.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ, που επεβλήθη σε βενζινοπώλη της Θεσσαλονίκης επειδή πωλούσε πετρέλαιο κίνησης, αποχρωματίζοντάς το, ως πετρέλαιο θέρμανσης.

«Η επιδίωξη είναι προφανής», σημειώνει ο κ. Ψωμιάδης: «να ακυρώσουν τη λαϊκή ψήφο, να περιφρονήσουν τη λαϊκή ετυμηγορία, ποινικοποιώντας συστηματικά την διοίκηση».

Παράλληλα, επιτιθέμενος σε δημοσιογράφους και μπλόγκερ, τους χαρακτηρίζει «συκοφάντες» και υπογραμμίζει ότι «οι γνωστοί άγνωστοι κατάφεραν να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα γι’ αυτό (σ.σ.: την καταδίκη)» και πως «ακόμη και σήμερα, καλυμμένοι πίσω από την ανωνυμία του Ίντερνετ, με ύβρεις και χτυπήματα κάτω από τη μέση, επιχειρούν να επιβάλλουν την έκπτωσή μου με μία ξεκάθαρα πολιτική δίωξη».

Η… πρωινή ενημέρωση Ψωμιάδη

Μάλιστα, εμφανιζόμενος πιο σκληρός στους λεκτικούς του χαρακτηρισμούς, μιλώντας στα πρωινάδικα (βλ. σχετικό παρασκήνιο εδώ), είπε πως πίσω από την υπόθεση αυτή βλέπει μια επιχείρηση φίμωσης της φωνής της Μακεδονίας: «Κάποια βρομοσκούληκα, αρουραίοι, αδελφάτα, που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους, να ξέρουν πως δεν θα φιμωθεί η φωνή της Μακεδονίας… Είμαι πολύ σκληρός για να πεθάνω πολιτικά από κάποια σκουλήκια», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και ίδρυσης νέου πολιτικού φορέα.

Επικαλούμενος δε τα… Θεία, είπε: «Κινδυνεύω να χάσω τη θέση μου για 1.000 ευρώ όταν οι ένοχοι της Ζίμενς, των υποβρυχίων και των ομολόγων, που κατασπατάλησαν και καταχράστηκαν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, κυκλοφορούν ελεύθεροι· αν κάποιοι νομίζουν πως μπορούν να με φιμώσουν κάνουν λάθος. Ο Χριστός σταυρωμένος ανέστη, εμείς που είμαστε ζωντανοί δεν θα αναστηθούμε;… Η Παναγία θα με δικαιώσει».

Τι μέλλει γενέσθαι

Σύμφωνα με τον ισχύοντα, όταν καθαρογραφεί η απόφαση της καταδίκης, ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Θύμιος Σώκος θα θέσει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη σε προσωρινή αργία από το αξίωμα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και στη συνέχεια θα διαβιβάσει την απόφαση στο υπουργείο Εσωτερικών για την επικύρωση της διαθεσιμότητας.

Ο κ. Ψωμιάδης, από την πλευρά του, όπως ο ίδιος δήλωσε, θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο, καταθέτοντας αίτηση αναίρεσης της απόφασης· σε αυτή την περίπτωση Ανώτατο Δικαστήριο δεν θα μπει στην ουσία της υπόθεσης, αλλά θα εξετάσει ζητήματα ερμηνείας ή εφαρμογής του νόμου. Εάν γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης, τότε ο καταδικασθείς περιφερειάρχης θα δικαστεί εκ νέου από το Πενταμελές Εφετείο, ενώ σε αντίθετη περίπτωση η απόφαση καθίσταται αμετάκλητη.

Μέχρι τότε, ο αδελφός του Διονύσης Ψωμιάδης, νυν θεματικός αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής, θα καταλάβει τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Με αυτό τον τρόπο οι αφοί Ψωμιάδη ευελπιστούν πως θα ελέγξουν τους περιφερειακούς συμβούλους ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας που θα πραγματοποιηθεί όταν η απόφαση θα καταστεί αμετάκλητη. Κι αυτό, γιατί η ΝΔ -που σε καμία περίπτωση δε θέλει τον Δ. Ψωμιάδη στην περιφέρεια- αναμένεται να κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου στη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να εκλεγεί άνθρωπος της εμπιστοσύνης του Αντώνη Σαμαρά, με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, νυν αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης να έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες.

 

Για τη δήλωση-στήριξη στον Παναγιώτη Ψωμιάδη εκ μέρους της ΝΔ, κάντε κλικ εδώ.

Για την -πρώτη- στήριξη του Γιώργου Καρατζαφέρη, βλ. σχετικό παρασκήνιο εδώ.

Για τη «μάχη» του Α. Σαμαρά με τους αδελφούς Ψωμιάδη προκειμένου ο «αδελφός Διονύσης» να μην είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, κάντε κλικ εδώ.

Για το πώς ο Πανίκας έβαλε από την «πίσω πόρτα» τον αδελφό Διονύση όχι μόνο στη διοίκηση της περιφέρειας αλλά στη ουσία στη θέση του αναπληρωτή του κάντε κλικ εδώ.

Για το τι προβλέπει ο «Καλλικράτης» αναφορικά με την αργία, την έκπτωση και την αντικατάσταση εν ενεργεία περιφερειάρχη κάντε κλικ εδώ.

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση