«Πράσινος εμφύλιος» στην Κρήτη για το θώκο της Περιφέρειας;

Πυκνώνουν τα σενάρια και οι φήμες, για επικείμενη «πράσινη» αναμέτρηση στις επόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές, με μήλον της έριδος την Περιφέρεια Κρήτης, ανάμεσα στο σημερινό Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη και τον πρώην δήμαρχο Ηρακλείου Γ. Κουράκη.

Τα δύο αυτοδιοικητικά στελέχη, προέρχονται αμφότερα από τους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να κονταροχτυπηθούν για τον Περιφερειακό θώκο.

Στελέχη που γνωρίζουν ότι από πρώτο χέρι τις εξελίξεις, σημείωναν ότι ο κ. Κουράκης έχει αρχίσει ήδη την αντιπολίτευση στον κ. Αρναουτάκη. Μάλιστα σημείωναν ότι σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ηρακελίου, ο κ. Κουράκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Περιφερειάρχη Κρήτης, με αφορμή τη σύναψη σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια και το Δήμο για την συντήρηση του παλιού οδικού δικτύου της πόλης του Ηρακλείου.

Η «έκρηξη» Κουράκη, ερμηνεύτηκε από πολλούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες, ως μια κίνηση αντιπολιτευτικού χαρακτήρα και υποστήριξαν ότι ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, ήδη αναζητά την στήριξη της Χαριλάου Τρικούπη αλλά και της Κουμουνδούρου για να διεκδικήσει την Περιφέρεια της Κρήτης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Κουράκη έχει ταχθεί και υπέρ της απλής αναλογικής, με επιστολή μάλιστα που είχε αποστείλει στο υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη. Μάλιστα έχει εκφραστεί και για την ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, μια γραμμή που προβάλλει έντονα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ κρυφοκοιτάζει και την στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Αρναουτάκη.

Σε κάθε περίπτωση στην Κρήτη μπορεί να υπάρξει «πράσινος» εμφύλιος, ανεξάρτητα από το χρώμα που θα επιλέξουν να φορέσουν οι υποψήφιοι…