Περιφέρειες: Λύση στη μεταφορά μαθητών, «αγκάθι» τα οικονομικά

Να νοικοκυρέψουν τα οικονομικά των περιφερειών και να μηδενίσουν τα ελλείματα όπου υπάρχουν, ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου από τους 13 περιφερειάρχες της χώρας κατά τη σημερινή πρωινή τους συνάντηση.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε τους αιρετούς άρχοντες για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και υποσχέθηκε άμεση λύση στη μεταφορά των μαθητών τόσο για τα χρέη των προηγούμενων νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, με την ψήφιση σχετικής τροπολογίας, όσο και για την κάλυψη των αναγκών των δήμων που αναλαμβάνουν τη μεταφορά των μαθητών από την 1η Ιουλίου 2011.

Περιφερειάρχες: Αντιμετωπίζουμε οικονομικά προβλήματα

Οι περιφερειάρχες έθεσαν υπόψη του κ. Παπακωνσταντίνου τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αιρετές περιφέρειες, κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας σε επίπεδο περιφερειών για την εύρυθμη λειτουργία τους και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, συζήτησαν διεξοδικά τα θέματα της μισθοδοσίας του προσωπικού και των λειτουργικών εξόδων και συναποφασίστηκε να υπάρξει διάλογος τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο για την επίλυσή τους, αλλά στενή συνεργασία για όλες τις αρμοδιότητες που πρόκειται να μεταβιβασθούν από την 1η Ιουλίου στους Περιφερειάρχες, προκειμένου να μην υπάρξουν κενά και αρρυθμίες.

Όπως τους ενημέρωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, θα συσταθεί επιτροπή με προεδρεύοντα το γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη, η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιφέρειες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΝΠΕ