παρουσιάστηκε-το-καλάθι-πρωινού-το-417323
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 29.11.2017 | 12:02

Παρουσιάστηκε το “Καλάθι Πρωινού” του Νοτίου Αιγαίου

Υπέροχες γεύσεις από προϊόντα που παράγουν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου δημιούργησαν οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, στη διάρκεια της παρουσίασης του “Καλάθι Πρωινού” που παρουσιάστηκε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στην Αθήνα στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. στην έκθεση XENIA.

Αλεύρι απο βελανίδι από τη Τζιά, μέλι απο την Ρόδο, σιτάκα και πρόβιο γιαούρτι από την Κάσο, τυριά από την Νάξο και την Σύρο, παξιμάδια από Τήνο και Αστυπάλαια, Ροδίτικη λαδόπιτα, λούτζα Μυκόνου, Ροδίτικη ροδόκρεμα και ποικιλία από μαρμελάδες είναι κάποια από τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν για την παρουσίαση του “Καλάθι Πρωινού”.

Οι μοναδικές δημιουργίες των σεφ που πλαισίωσαν την εκδήλωση, αποτέλεσαν το θέμα συζήτησης της ημέρας, αφού τόσο τα προϊόντα που συνδυάστηκαν, όσο και ο τρόπος παρουσίασης τους, δεν μπορούσε να αφήσει κάποιον αδιάφορο.

Η εν λόγω εκδήλωση που αποτελεί δράση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Taste the Seasons,  της Γαστρονομικής Περιφέρειας για το 2019, είχε στόχο την ανάδειξη της μεγάλης ποικιλίας των προϊόντων των νησιών μας, που συνδυάζουν υψηλή διατροφική αξία και ευεργετικές ιδιότητες.

Η μεγάλη γκάμα των προϊόντων και των παραδοσιακών συνταγών των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, θα διατίθενται στους επισκέπτες των νησιών μας, μέσα απο τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα εστίασης .

Το λάδι, το κρασί, το μέλι, τα γλυκά, οι μαρμελάδες, τα όσπρια, τα τυριά και τα αλλαντικά, μαρτυρούν την ξεχωριστή ιστορία κάθε νησιού. Από τη φάβα με το καραμελωμένο κρεμμύδι και το μεστό ντοματάκι Σαντορίνης, τα φουρνιστά αρτοποιήματα, τις πίτες, τους ντάκους με τα γήινα κρίθινα παξιμάδια, τις ανεξάντλητες ποικιλίες των νησιώτικων τυριών και αλλαντικών, ως τα υπέρτατα μοσχομυριστά γλυκά, το καλάθι του αιγαιακού πρωινού με τη γαστρονομική ντοπιολαλιά των νησιών μας καταφέρνει να κερδίσει και τους πιο “απαιτητικούς” ουρανίσκους.