Παπατόλιας: Αξιοποιείστε το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Απασχόλησης

Να θέσει ως προτεραιότητα και να αξιοποιήσει ως οδηγό για την κατάρτιση παρόμοιων σχεδίων και στους υπόλοιπους θεσσαλικούς νομούς, το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Απασχόλησης της προηγούμενης νομαρχιακής αρχής της Μαγνησίας, ζητά με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, Απόστολος Παπατόλιας.

Συγκεκριμένα του επισημαίνει ότι πρόκειται για μία πρόταση που εκπονήθηκε από την ΚΕΚΑΝΕΜ με στόχο την υποβολή στο υπουργείο Απασχόλησης, ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου για την τόνωση της τοπικής απασχόλησης, στο πλαίσιο της αξιοποίησης των ειδικών συγχρηματοδοτούμενων ή εθνικών προγραμμάτων του Υπουργείου.

Παράλληλα σύμφωνα με τον κ. Παπατόλια, περιλαμβάνονται οι πτυχές της διαρθρωτικής ανεργίας στο νομό Μαγνησίας, προτείνοντας δράσεις για τη βελτίωση των δεικτών απασχόλησης στους τομείς που αποδεδειγμένα παρουσιάζουν υστέρηση, όπως η βιομηχανία και ο τουρισμός.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπατόλιας επισημαίνει την ανάγκη να αναπτυχθεί μια στενή συνεργασία ανάμεσα στο Δήμο Βόλου, που εμφανίζεται ως ως ο συντονιστής του όλου εγχειρήματος, με την αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας και συμπληρώνει ότι και ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτεινιώτης, είναι σύμφωνος με το περιεχόμενο της πρότασης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ