Π. Ψωμιάδης: «Εφιάλτης» της Μακεδονίας ο Πάγκαλος

Μετά τη σφοδρή αντιπαράθεσή του με το ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπρόεδρος κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος φαίνεται να ανοίγει τώρα, «μέτωπο» και με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου, σε πρωινή εκπομπή του MEGA, ο κ. Ψωμιάδης εξαπολύει δριμύτατη επίθεση προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης καλώντας τον να υποβάλλει άμεσα την παραίτησή του.

Μάλιστα δε διστάζει να τον αποκαλέσει και «Εφιάλτη».

«Η κυνική ομολογία του κ. Πάγκαλου επιβεβαιώνει απλά όλους εμάς που εδώ και χρόνια βλέπουμε τους Εφιάλτες να κυκλοφορούν ανάμεσά μας και να ταυτίζουν τον πατριωτισμό με τον εθνικισμό, μασκαρεμένοι σε προοδευτικούς, ας γνωρίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πως εμείς οι Μακεδόνες δεν πουλάμε την εθνική μας αξιοπρέπεια, δεν χαρίζουμε το όνομά μας στους παραχαράκτες την ιστορίας», τονίζει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και συμπληρώνει: «Εμείς οι Μακεδόνες που ακόμη παλεύουμε για τη «γελοία» αυτή υπόθεση, καλούμε τον κ. Πάγκαλο να παραιτηθεί εδώ και τώρα. Σας περιμένουμε, κ. Πάγκαλε, στη μία, μοναδική και ελληνική Μακεδονία, να ανηφορίσετε μέχρι τη Βεργίνα, την πρωτεύουσα των Μακεδόνων, για να δείτε με τα μάτια σας πώς τεκμηριώνεται η ελληνικότητα της Μακεδονικής γης».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου:

«Όταν με κάλεσε ο τότε υπουργός Εξωτερικών Αντώνης Σαμαράς ως εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ και μου ανήγγειλε το σχέδιο του να δημιουργήσει ένα μεγάλο εθνικό θέμα του είπα: Πρόσεξε τι πας να κάνεις γιατί καμία χώρα δε μπορεί να έχει δύο μέτωπα. Εμείς εκείνη την περίοδο είχαμε το μέτωπο του τουρκοκυπριακού και πήγαμε να ανοίξουμε άλλο ένα. Όταν με ρώτησε πως θα λέγονται του είπα: Άσε τους Σκοπιανούς να λέγονται όπως θέλουν. Βάλτους ένα προσδιορισμό. Πες τους ότι εμείς θέλουμε να λέγεστε Μακεδονία των Σκοπίων ή Βόρεια Μακεδονία. Άλλωστε αυτό συζητάμε τώρα μετά από 20 χρόνια κι αυτό προβλέπει το σχέδιο Νίμιτς. Δύο άνθρωποι μιλήσανε ανοιχτά πάνω στο Σκοπιανό. Ο Μητσοτάκης κι εγώ».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ