Π. Πελοποννήσου: «Παγώνει» τις συγχωνεύσεις σχολείων

Άμεσα αντέδρασε το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου στις κοινωνικές αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις των σχολικών μονάδων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, και με ψήφισμά του γνωστοποιεί «το άμεσο πάγωμα όλων των διαδικασιών» και υπογραμμίζει πως εγκαίρως είχε προειδοποιήσει την υπουργό Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου για «τα σημερινά αποτελέσματα που όλοι τώρα βιώνουμε».

Ζητεί, δε, «τη μεταβίβαση στην αιρετή περιφέρεια Πελοποννήσου όλων των σχετικών αρμοδιοτήτων μέσω της έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος προκειμένου εμείς να προχωρήσουμε σε ουσιαστική και ενδελεχή διαβούλευση με τους δήμους, τις τοπικές κοινωνίες και τους σχετικούς φορείς ώστε να συναποφασίσουμε εμείς για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας».

Στο ψήφισμά του, το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, αφού κάνει λόγο για «ελλιπή» διαβούλευση και αποφάσεις που «παραγνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του κάθε τόπου», σημειώνει πως «οι αποφάσεις αυτές δεν συνάδουν με την ουσία της «καλλικράτειας» μεταρρύθμισης, που θέλει αφενός τις διοικητικές δομές πιο ευέλικτες και αποτελεσματικές και αφετέρου τους πολίτες να συναποφασίζουν τα του οίκου τους. Με απλά λόγια, καμία μεταρρύθμιση που υλοποιείται αυτή τη στιγμή στην περιφέρεια δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση, αν λαμβάνει υπ’ όψιν της μόνο την ασφαλώς απαραίτητη περιστολή δαπανών, αλλά αγνοεί τις ενδοπεριφερειακές και διαπεριφερειακές ανισότητες και τις συγκεκριμένες κοινωνικές συνθήκες».

Βλ. περισσότερα για το ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις μονάδων, κάνοντας κλικ εδώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ