Π. Πελοποννήσου: Αναθεματίζει τις καταλήψεις κτηρίων ο Τατούλης

Για «έκνομες συμπεριφορές» οι οποίες «εκπορεύονται από αναχρονιστικές, αυτοκαταστροφικές και μηδενιστικές ιδεοληψίες» και «τελούν στην υπηρεσία εξυπηρέτησης προσωπικών και ιδιοτελών στρατηγικών» κάνει λόγο σε ψήφισμά του το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, με αφορμή την κατάληψη του κεντρικού κτηρίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη την περασμένη Τετάρτη από το ΠΑΜΕ.

Το θέμα συζητήθηκε χθες επί δίωρο και προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο των περιφερειακών συμβούλων από τις παρατάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» όσο και τις αντιρρήσεις επί του περιεχομένου του ψηφίσματος από συμβούλους της πλειοψηφούσας παράταξης.

Τελικά, κατόπιν πρότασης του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσου Χειβιδόπουλου και παρέμβασης του Περιφερειάρχη, το περιφερειακό συμβούλιο -κατά πλειοψηφία- αποφάσισε μεταξύ άλλων πως:

«…δηλώνει απερίφραστα ότι: Οι καταλήψεις δημοσίων χώρων αντίκεινται στους νόμους του κράτους. Όλοι οι πολίτες ανεξαιρέτως οφείλουν να σέβονται τους νόμους του κράτους. Η κοινωνική ευαισθησία δεν είναι συγκριτικό πλεονέκτημα κανενός, αλλά αναφαίρετο δικαίωμα και υποχρέωση όλων ανεξαιρέτως των πολιτών. Η κατάλυση των νόμων, με την οχληρή και σιωπηρά ηχηρή ανοχή των θεσμών προστασίας τους επιτείνει την οπισθοδρόμηση και βυθίζει ακόμη παραπέρα τη δημόσια ζωή στο τέλμα και την παρακμή.

»Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στέκεται ενάντια σε: Όσες έκνομες συμπεριφορές, οι οποίες με το πρόσχημα της μεγάλης κοινωνικής ευαισθησίας των ατόμων που τις υιοθετούν, επιτείνουν το αίσθημα της ανασφάλειας που γεννά για τους πολίτες η κατάλυση του κράτους δικαίου, ως ακρογωνιαίου λίθου του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και ως ύψιστης προϋπόθεσης της οιασδήποτε αναπτυξιακής μας προοπτικής. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι μη επιθυμητές οι παράνομες καταλήψεις δημοσίων κτηρίων…»

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ