ΡΟΗ
προηγ επομ

Π. Κρήτης: Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ το νέο Μουσείο Μεσσαράς

«Σάρκα και οστά» παίρνει από σήμερα η κατασκευή του νέου Μουσείου Μεσσαράς έπειτα από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης για ένταξή του στο ΕΣΠΑ υπογράφτηκε, στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, παρουσία του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, του γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θανάση Καρούντζου, του βουλευτή Ηρακλείου Μανόλη Στρατάκη, των δημάρχων Φαιστού Μαρίας Πετρακογιώργη και Γόρτυνας Νίκου Σχοιναράκη, του επικεφαλής της παράταξης «Μάχη για την Κρήτη» Δημήτρη Γιαννουλάκη, καθώς επίσης και των εμπλεκόμενων υπηρεσιακών παραγόντων.

Το έργο

Πρόκειται για ένα σπουδαίο αναπτυξιακό έργο με προϋπολογισμό 11.304.000 ευρώ, που θα συμβάλλει μεταξύ άλλων και στην συνολική τουριστική προβολή της Κρήτης. Το οικόπεδο όπου θα κατασκευαστεί το Μουσείο Μεσσαράς παραχωρήθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην περιοχή του Αμπελούζου. Η επιφάνεια του θα καταλαμβάνει περί τα 3.000 τ.μ.

Η μελέτη προβλέπει χώρους μονίμων εκθέσεων, ενώ και στον περιβάλλοντα χώρο θα δημιουργηθούν όλες οι σύγχρονες υποδομές για την υποδοχή τουριστικών λεωφορείων και ΙΧ.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης

«Μια σημαντική στιγμή για τον τόπο», χαρακτήρισε την υπογραφή ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης για να προσθέσει: «Αξίζουν ευχαριστίες σε όλους αυτούς που για πολλά χρόνια προσπάθησαν για την ολοκλήρωση των μελετών και την ένταξη του έργου. Εμείς τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε την εξέλιξη του με στόχο να ολοκληρωθεί ακόμα και νωρίτερα από ότι προβλέπει το χρονοδιάγραμμα, και σε αυτό οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της περιφέρειας θα είναι μπροστά σε συνεργασία πάντα με τη διαχειριστική Αρχή».

Το Μουσείο Μεσσαράς πιο γρήγορα από αυτό του Ηρακλείου

«Ιστορική ημέρα για την Κρήτη», χαρακτήρισε, από την πλευρά του, τη σημερινή σύμβαση για ένταξη του Μουσείου Μεσσαράς στο ΕΣΠΑ ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Θανάσης Καρούντζος.

Όπως είπε ο κ. Καρούντζος, «το Μουσείο Μεσσαράς πιο γρήγορα έτοιμο από το Μουσείο Ηρακλείου», καθώς το έργο έχει μια πολύ καλή και ώριμη μελέτη, με σφιχτά χρονοδιαγράμματα. Σημειώνεται πως το Μουσείο Μεσσαράς εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί πριν από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, δηλαδή μέχρι το 2015, με δεδομένο ότι η μελέτη για το Μουσείο Ηρακλείου δε θα παραδοθεί νωρίτερα από το 2012.

 

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση