Π. Κρήτης: Δημοπράτηση έργων, ύψους 35 εκατ. ευρώ, από την Π.Ε. Χανίων

Έργα προϋπολογισμού, ύψους περίπου 35 εκατ. ευρώ, θα δημοπρατηθούν μέσα στο 2011 στην περιφερειακή ενότητα Χανίων, ενώ παράλληλα θα διεκδικήσει να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και διάφορα έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 45 εκατ. ευρώ.

Αυτό ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα τον πίνακα των έργων για τα οποία προχωρούν οι διαδικασίες υλοποίησης.

Τα έργα

Πρόκειται για δύο νέα νηπιαγωγεία στον Ταυρωνίτη και στον Βάμο, το κτήριο του 8ου Γυμνάσιου Χανίων, τη βελτίωση του δρόμου Φουρνές-Λάκκοι-Ομαλός, την αποκατάσταση του παλαιού υδροηλεκτρικού εργοστασίου της ΔΕΗ στην Αγυιά για τη δημιουργία κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με την ανάπλαση της λίμνης της Αγυιάς, και τον ποδηλατόδρομο από τη λίμνη έως τον Πλατανιά.

Επιπλέον, στο σχεδιασμό της περιφερειακής ενότητας Χανίων υπάρχει η ανέγερση πενταόροφου κτηρίου προκειμένου να συστεγαστούν και οι δύο διευθύνσεις Εκπαίδευσης και παράλληλα θα γίνει ανακαίνιση του κτηρίου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων στην παλιά πόλη των Χανίων.

Εξασφαλισμένες πιστώσεις

Σε ό,τι αφορά στη βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου, όπως είπε ο κ. Βουλγαράκης, θα διατεθούν συνολικά 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης, τα οποία θα κατανεμηθούν αναλογικά στις περιφερειακές ενότητες.

Εκτός από τα έργα, για τα οποία σύμφωνα με τον κ. Βουλγαράκη υπάρχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις, η περιφερειακή ενότητα, σε συνεργασία με τους δήμους, διεκδικεί επίσης την κατασκευή του περιαστικού δρόμου Χανίων, την οδική παράκαμψη Τοπολίων και Έλους και τη γέφυρα Αγυιά-Πατελάρι.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ