Π. Κρήτης: Απαλλοτριώσεις για σημείο-καρμανιόλα της Ε.Ο. Ηρακλείου-Μοιρών

Ένας οδικός «βωμός» που έχει «προσφέρει» πολλά θύματα στον «Μολόχ της ασφάλτου», ο κόμβος Γουρνών έως τη διακλάδωση των Σταυρακίων, στην Εθνική Ηρακλείου-Μοιρών, σε λίγο καιρό θα αποτελεί παρελθόν για τους διερχόμενους οδηγούς, καθώς ξεκινά η απαλλοτρίωση τμημάτων που θα χρησιμοποιηθούν για τη διαπλάτυνση του συγκεκριμένου οδικού τμήματος.

Έπειτα από τις αντιδράσεις και τις φωνές των κατοίκων που ζητούσαν να παρθούν άμεσα μέτρα και μετά τη συνεργασία και ενέργειες του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θανάση Καρούντζου κατατέθηκε το ποσό των 2.183.684,74 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την αποζημίωση των δικαιούχων ιδιοκτητών των εκτάσεων που πρόκειται να απαλλοτριωθούν.

Το έργο

Η «Διαπλάτυνση οδικού τμήματος από τον κόμβο Γουρνών μέχρι την διακλάδωση των Σταυρακίων» είναι πλέον ώριμο για ένταξη σε πρόγραμμα κατασκευής, καθώς έχουν εκπονηθεί και εγκριθεί όλες οι απαιτούμενες μελέτες, το συνολικό μήκος του είναι 8 χλμ. και αποτελεί συνέχεια του τμήματος που ήδη εκτελείται από την Εκκλησία Εσταυρωμένου έως τον κόμβο Γουρνών.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, προβλέπεται να κατασκευαστούν δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με προστατευτικό στηθαίο στη μέση, πλήρες δίκτυο παραπλεύρων δρόμων, ηλεκτροφωτισμός και υδραυλικά έργα (αποχέτευση).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ