Π. Κ. Μακεδονίας: Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών

Για χαμηλή χρηματοδότηση στο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του χθεσινού περιφερειακού συμβουλίου.

Έπειτα και από την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης να διαθέσει στην περιφέρεια τα ποσό των 1.990.000 ευρώ για το σκοπό αυτό, ο κ. Ψωμιάδης ανακοίνωσε τα ποσά που διατίθενται στις ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας για την καταπολέμηση των κουνουπιών:

Περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης 1.030.000 ευρώ, περιφερειακή ενότητα Πιερίας 130.000 ευρώ, περιφερειακή ενότητα Ημαθίας 75.000 ευρώ, περιφερειακή ενότητα Πέλλας 90.000 ευρώ, περιφερειακή ενότητα Κιλκίς 25.000 ευρώ, περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής 160.000 ευρώ και περιφερειακή ενότητα Σερρών 480.000 ευρώ.

«Θεωρούμε ότι από το 2012 θα πρέπει να λειτουργεί ενιαίος φορέας καταπολέμησης κουνουπιών για την Κεντρική Μακεδονία. Κανείς δεν μπορεί να λησμονήσει τον περσινό εφιάλτη του ιού του Δυτικού Νείλου (σ.σ.: κουνούπι-τίγρης) που, φυσικά, απευχόμαστε να επαναληφθεί. Με δεδομένη την περσινή κατάσταση, θα έπρεπε η χρηματοδότηση να ήταν, έστω λίγο, υψηλότερη», είπε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ