Π. Ιονίων Νήσων: Εμ-φράγματα εν αναμονή

Επιφυλακτικός δηλώνει ότι παραμένει, μετά τη συνάντηση που είχε προχθές με τον αρμόδιο υφυπουργό Υποδομών Γ. Μαγκριώτη, ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Χρήστος-Ηρακλής Σκούρτης σχετικά με το έργο των φραγμάτων, την υδροδότηση δηλ. της Κέρκυρας και των Παξών.

Όπως σημειώνει σε δήλωσή του, «συνεχίζουμε να είμαστε αρκούντως επιφυλακτικοί», και μάλιστα «πολύ περισσότερο, με δεδομένο τις πρόσφατες παλινωδίες της κυβέρνησης, η οποία μας διαβεβαίωνε ότι επίκειται η δημοπράτηση του έργου, ενώ δεν έχει αποσταλεί ακόμα στην Ε.Ε ο φάκελος του έργου».

Ο κ. Σκούρτης θεωρεί πως αφορά στα συναρμόδια υπουργεία ο τρόπος δημοπράτησης και διαχείρισης του έργου, αλλά και αν θα πρέπει να «σπάσει» στα δύο το έργο -πρόταση που έχει τεθεί από τοπικούς παράγοντες-, και ξεκαθαρίζει πως «εμείς παραμένουμε αταλάντευτα στη θέση μας, που είναι η άμεση δημοπράτηση του συνόλου του έργου των φραγμάτων, κατά τέτοιο τρόπο που να εξασφαλίζεται η ολοκλήρωσή του και επίσης ζητάμε από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα των ενεργειών για τη δημοπράτηση και την ολοκλήρωση του».

Να σημειωθεί πως τόσο ο ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θ. Σκυλακάκης όσο και ο βουλευτής Κερκύρας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας έχουν αποκαλύψει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υποβάλει φάκελο για το έργο ύδρευσης (φράγματα) της Κέρκυρας στο αρμόδιο τμήμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πράγμα που έχει επιβεβαιώσει στον τελευταίο η κυρία Σαμπίνε Μπούρντι, επικεφαλής του τμήματος Ελλάδας-Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τη μη υποβολή του σχετικού φακέλου, εξάλλου, επιβεβαίωσε και ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Μαγκριώτης στον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, υπογραμμίζοντας πως η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αυτό το έργο προσέκρουσε τόσο στην πολιτική της Ε.Ε. να μη χρηματοδοτεί μικρά φράγματα αλλά αφαλατώσεις όσο και στο μικρό χρονικό διάστημα που απομένει για την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ, το 2015.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ