Π. Δ. Μακεδονίας: Χαμόγελα για την παραχώρηση δημόσιας γης στο Πανεπιστήμιο

Θετικά υποδέχθηκαν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η διοικούσα επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που αφορά στην παραχώρηση δημόσιας έκτασης 746 στρεμμάτων για την ανέγερση των κτηριακών υποδομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Δακής, σε γραπτή του δήλωση, επισημαίνει ότι με την απόφαση αυτή δικαιώνεται ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, με σκοπό την ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης και την άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής της Πανεπιστημιούπολης. Δεσμεύεται, εξάλλου, για τη στενή συνεργασία της Περιφέρειας με την Πολιτεία, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και τους τοπικούς φορείς, ώστε να υλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό το έργο.

«Πρόκειται για ένα αίτημα των τελευταίων χρόνων που πέρασε από χίλια κύματα. Συνεπώς, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την εξέλιξη» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου Γιάννης Μανωλόπουλος. Επόμενος στόχος, είπε, είναι η ένταξη του έργου της ανέγερσης της πανεπιστημιούπολης στο ΕΣΠΑ.

Σημειώνεται ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας λειτουργεί στην Κοζάνη και στη Φλώρινα. Στη Φλώρινα υπάρχουν ιδιόκτητες εγκαταστάσεις ενώ στην Κοζάνη αυτή τη στιγμή πάνω από χίλιοι φοιτητές παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε πέντε ενοικιαζόμενα κτήρια που βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία της πόλης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ