Π. Αττικής : Διευκρινίσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση του λεκανοπεδίου

Διευκρινίσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση του λεκανοπεδίου εξέδωσε η περιφέρεια Αττικής με αφορμή τις έντονες βροχοπτώσεις:

«Με αφορμή την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε στην Αττική χθες Κυριακή 24 Νοεμβρίου και προκειμένου να μην διασπείρονται ανακρίβειες και να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, η Περιφέρεια Αττικής για μία ακόμη φορά θέλει να διευκρινίσει ορισμένα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση του πλημμυρικού κινδύνου στην Αττική.

 Επικίνδυνα σημεία, όπως η Χαμοστέρνας ή το Δέλτα Φαλήρου κ.α. που ταλαιπωρούν επί δεκαετίες τους πολίτες του λεκανοπεδίου, είναι έργα που έγιναν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος (πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ) με λάθη στη μελέτη και στην κατασκευή.
 Η Περιφέρεια Αττικής ανέλαβε την ευθύνη πριν από δύο χρόνια χωρίς μάλιστα να της αποδοθούν οι αναγκαίοι πόροι, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.
 Το κόστος αποκατάστασης όλων των επικίνδυνων σημείων στην Αττική, που ήταν στην ευθύνη του Υπουργείου, υπερβαίνει τα 2,5 δις ευρώ, ποσό που ξεπερνά τις δυνατότητες της Περιφέρειας Αττικής.
 Μέχρι την οριστική επίλυση των προβλημάτων αυτών σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία – όταν υπάρχει έντονη βροχόπτωση – θα διακόπτει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων για μικρό χρονικό διάστημα, προκειμένου να γίνονται οι απαραίτητες αντιπλημμυρικές εργασίες.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:
«Τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν χθες σε πολλά σημεία της Αττικής και έπρεπε να τα διαχειριστούμε, είναι η κληρονομιά του Υπουργείου Περιβάλλοντος προς την Περιφέρεια. Επί δεκαετίες οι Υπουργοί που είχαν την ευθύνη ήταν θεατές. Δεν έλυσαν τα προβλήματα. Η Περιφέρεια Αττικής που ανέλαβε εδώ και δύο χρόνια την ευθύνη, θα τα λύσει. Αυτή είναι η διαφορά μας. Εμείς δεν είμαστε θεατές, δίνουμε λύσεις».»

 

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ, ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ


Αφήστε μια απάντηση