Οικ. Άνεμος: Διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Τσουνάμι και Πολιτική προστασία»

Εκδήλωση ενημέρωσης με θέμα: «Τσουνάμι και Πολιτική προστασία. Οργανώνοντας την προστασία μας, μαθαίνοντας από τα παθήματα», διοργανώνει  τη Τρίτη 29 Μαρτίου 2011, η περιφερειακή κίνηση ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Νοτίου Αιγαίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης κι οι ομιλητές:

•1.    Κλιματική αλλαγή και τσουνάμι: η Ελληνική πραγματικότητα: Ευστράτιος Δουκάκης, αναπληρωτής καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

•2.    Τσουνάμι στην Ελλάδα και Αντιμετώπιση του Κινδύνου: Τι πρέπει να αλλάξει στον πολιτικό σχεδιασμό και στην πολιτική προστασία, Δρ Γεράσιμος Α. Παπαδόπουλος, Διευθυντής Ερευνών, Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Το θέμα αφορά ιδιαίτερα όσους συμμετέχουν στις επιτροπές πολιτικής προστασίας αλλά και όλους τους αυτοδιοικητικούς με δεδομένο ότι θα συζητηθούν τα εξής παρακάτω:

  • 1. Ιστορικά στοιχεία από τσουνάμι στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο.
  • 2. Κίνδυνοι παλιρροϊκών κυμάτων από φυσικές καταστροφές και την κλιματική αλλαγή.
  • 3. Τα μαθήματα από την Ινδονησία (2004) και την Ιαπωνία (2011).
  • 4. Μέτρα προστασίας, συστήματα προειδοποίησης, πολιτικός σχεδιασμός και ο ρόλος της πολιτικής προστασίας σχετικά με τα παλιρροϊκά κύματα/τσουνάμι.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Σύρου, στην αίθουσα Επιμελητηρίου Κυκλάδων, με ώρα έναρξης στις 18.30. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο επικεφαλής του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ και γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, Νίκος Χρυσόγελος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ