Μήνυση κατά Περιφερειακής Συμβούλου Αττικής άσκησε ο ιδιοκτήτης του τριώροφου στο Καματερό που κατέρρευσε

Αντιμέτωπη με μήνυση έρχεται η Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασία, Ι. Τσούπρα, από τον ιδιοκτήτη της οικοδομής που κατέρρευσε από τις πλημμύρες στις 22 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης διαμαρτύρεται -σύμφωνα με την Περιφέρεια- ενάντια στην απομάκρυνση των μπαζών της οικοδομής και, προκειμένου να την αποτρέψει, προχώρησε στην κατάθεση μήνυσης.

Ωστόσο, από την πλευρά της η Περιφέρεια φαίνεται να δηλώνει πως η απομάκρυνση των μπαζών είναι απαραίτητη για να αποφευχθούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα.

Η Ρένα Δούρου με αφορμή το θέμα δήλωσε:

«Οι χρόνιες παθογένειες της χώρας αποτυπώνονται στην απόφαση του ιδιοκτήτη της οικοδομής που κατέρρευσε στις 22 Οκτωβρίου στο Καματερό, να υποβάλλει μήνυση κατά της εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Ι. Τσούπρα. Στόχος του να αποτρέψει την απομάκρυνση των μπαζών της οικοδομής – ενέργεια ωστόσο απολύτως αναγκαία προκειμένου να αποτραπεί η ανάσχεση της ροής των υδάτων στο ρέμα της Εσχατιάς και να αποφευχθούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα.

Δεν πρόκειται απλώς για μια προκλητική απόφαση. Είναι αποκαλυπτική εκείνης ακριβώς της νοοτροπίας κάποιων συμπολιτών μας που επιλέγουν το ιδιωτικό συμφέρον αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Πρόκειται για τη νοοτροπία που οδήγησε στη συστηματική παραβίαση των κανόνων της φύσης, στο μπάζωμα των ποταμών και σε κάθε είδους παρέμβαση στη φυσική ροή των υδάτων, που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα σε κάθε νεροποντή.

Είναι μια νοοτροπία δεκαετιών που διαπερνά τη δημόσια σφαίρα, τον κρατικό μηχανισμό, εκμαυλίζοντας τους πολίτες.

Είναι αυτονόητο ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους, να ενεργεί στη βάση της νομιμότητας προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, στηρίζοντας τις δράσεις της εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Ι. Τσούπρα, στην προσπάθειά της να προστατεύσει ζωές και περιουσίες πολιτών ».