Κρήτη: «Επιχείρηση Ανάπτυξη» μέσω κατασκευής Δικ. Μεγάρου, σχολείων

Την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή τού νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, καθώς επίσης και την κατασκευή 13 σχολικών συγκροτημάτων σε ολόκληρη την Κρήτη (4 νηπιαγωγείων, 6 δημοτικών σχολείων, 5 γυμνασίων και 3 λυκείων, στα οποία θα φοιτούν περισσότεροι από 3.000 μαθητές) ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) Ηρακλή Δρούλια και τον ειδικό γραμματέα Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης Νίκο Μαντζούφα.

Όπως υπογράμμισε, πρόκειται για μεγάλα αναπτυξιακά έργα που θα δώσουν πνοή στην τοπική οικονομία και στον κατασκευαστικό-οικοδομικό κλάδο, δημιουργώντας εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

Οι σχολικές μονάδες

Αναφορικά με την κατασκευή των 13 νέων σχολικών διδακτηρίων στο νησί, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΚ Ηρακλής Δρούλιας υπογράμμισε ότι το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί τον Ιούνιο του 2011, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2012 θα υπάρξει και ο κατασκευαστής-ανάδοχος.

Οι οφειλές του ΟΣΚ στην περιφέρεια

Σε σχέση με τις πιστοποιημένες οφειλές του ΟΣΚ προς την Περιφέρεια Κρήτης, ο κ. Δρούλιας ανέφερε ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για να εκταμιευθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι απαραίτητες πιστώσεις προκειμένου να καλυφθούν όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν, και αυτό θα γίνει μέσω δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου

Όσον αφορά στο νέο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ Νίκος Μαντζούφας τόνισε ότι εντός του προσεχούς διμήνου πρόκειται να ξεκινήσει η β’ φάση του διαγωνισμού. Αυτό σημαίνει ότι οι υποψήφιοι θα κληθούν να δώσουν τις δεσμευτικές, οικονομικές, και τεχνικές προσφορές τους και στο τέλος του έτους αναμένεται η επιλογή του ανάδοχου για την κατασκευή του έργου.

Χθες, εξάλλου, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης ανακοίνωσε έργα προϋπολογισμού, ύψους περίπου 35 εκατ. ευρώ, που θα δημοπρατηθούν μέσα στο 2011 για την περιφερειακή του ενότητα, ενώ -όπως είπε- θα διεκδικήσει να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και διάφορα έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 45 εκατ. ευρώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ