Κρήτη: 17 εκατομμύρια ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας

Τη μεταφορά πόρων, ύψους  17 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την ένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας, στην Περιφέρεια Κρήτης, ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην Κρήτη, υπέγραψε Πρωτόκολλο Συνεργασίας με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη κι πραγματοποίησε σειρά επαφών με πολιτειακούς κι αυτοδιοικητικούς παράγοντες στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της υπουργού Εργασίας συγκεκριμένα προβλέπεται άμεση ένταξη 3.000 ανέργων σε δράσεις κοινωφελούς εργασίας, ύψους 9,2 εκ. ευρώ για την Κρήτη, με επίδομα κοινωνικής εργασίας αντίστοιχου του βασικού μισθού έως πέντε μήνες, με πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών. Πρόκειται για δράσεις που περιλαμβάνουν έργα άμεσης απόδοσης, όπως αποκατάσταση και βελτίωση αστικού περιβάλλοντος, καθαρισμού ακτών, μικρά κατασκευαστικά έργα, κοινωνικές υπηρεσίες.

Επισημαίνεται ότι προβλέπεται παράλληλα κι η υλοποίηση Τοπικού Ολοκληρωμένου Προγράμματος Απασχόλησης για την Κρήτη, ύψους 8 εκ. ευρώ, με 7.000 νέες θέσεις εργασίας ,το οποίο θα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας.

«Με δράσεις ύψους 17 εκ. ευρώ στηρίζουμε την εργασία στην περιφέρεια της Κρήτης, διότι το ζητούμενο για το υπουργείο Εργασίας είναι αντί να χορηγούμε επιδόματα ανεργίας, να επιδοτήσουμε το δικαίωμα στην εργασία. Στον άξονα αυτό τα δύο νέα προγράμματα στοχεύουν στην ένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας με αξιοκρατικά κριτήρια, στην προετοιμασία ανθρώπινου δυναμικού και στην κινητοποίηση βιώσιμων ιδιωτικών επιχειρήσεων προκειμένου να δημιουργηθούν σταθερές θέσεις εργασίας», επεσήμανε μεταξύ άλλων η κ. Κατσέλη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ