κουμουτσάκος-φιλοδοξώ-να-λειτουργήσ-186018
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 11.01.2015 | 19:43

Κουμουτσάκος: Φιλοδοξώ να λειτουργήσω ως εκπρόσωπος ολόκληρης της Αττικής

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Περιφέρεια Αθηνών και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, Γιώργος Κουμουτσάκος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Μεταξύ άλλων είπε:

*Για την υποψηφιότητα του στη Β’ Αθηνών: «Φιλοδοξώ να λειτουργήσω ως εκπρόσωπος ολόκληρης της Αττικής».

«Γεννήθηκα στο Βύρωνα, μεγάλωσα στη Γλυφάδα και ζω με την οικογένειά μου στη Νέα Ερυθραία. Περπάτησα όλες τις γειτονιές της στη διάρκεια των περιφερειακών εκλογών και ξέρω από κοντά τα προβλήματα και τους προβληματισμούς των κατοίκων της. Την ανεργία, την υπερφορολόγηση, τα θέματα στο χώρο της Υγείας και της Παιδείας. Φιλοδοξώ, λοιπόν, να σταθώ απέναντι σ’ όλα αυτά. Να λειτουργήσω ως εκπρόσωπος των κατοίκων όχι μόνον της Β’ Περιφέρειας, αλλά και ολόκληρης της Αττικής».

*Για τις πρωτοβουλίες που έλαβε στο Περιφερειακό Συμβούλιο: «Δεσμεύομαι να συνεχίσω τη δράση μου στην Περιφέρεια, εφόσον δεν υπάρχει ασυμβίβαστο»:

«Αναπτύξαμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική, ταχθήκαμε κατά της  κατασκευής πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης, Αγ. Στεφάνου και Μαλακάσας Περιφέρειας Αττικής, καλέσαμε την Περιφέρεια Αττικής να ζητήσει  θέσεις εργασίας  από το Πρόγραμμα Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα, ασκήσαμε πιέσεις για να προχωρήσει η καταβολή των αποζημιώσεων  στους επαγγελματίες που επλήγησαν από τα έκτροπα του Φεβρουαρίου 2012 στο κέντρο των Αθηνών, καταθέσαμε προτάσεις για τα άτομα με Αναπηρία. Και βέβαια ετοιμάζουμε σειρά νέων πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της καθημερινότητας. Το έχω ήδη πει και το επαναλαμβάνω ότι δεσμεύομαι, σε περίπτωση εκλογής μου στη Βουλή των Ελλήνων, θα  συνεχίσω, εφόσον δεν υπάρχει ασυμβίβαστο, τη δράση μου στην Περιφέρεια για να τιμήσω την ψήφο των κατοίκων της Αττικής»

*Για το διακύβευμα των εκλογών: «Οι πιο κρίσιμες της Μεταπολίτευσης. Η χώρα είτε θα βγει για πάντα από την οικονομική κρίση, είτε θα μπει σε νέα περιπέτεια»:

«Είναι οι πιο κρίσιμες της Μεταπολιτευτικής περιόδου. Είναι ιστορικής σημασίας. Στις 25 Ιανουαρίου, η χώρα μας είτε θα βγει για πάντα από την οικονομική κρίση, είτε θα μπει σε εθνική περιπέτεια. Τα όσα λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ,  η επιστροφή στα ελλείμματα, οι ψευδαισθήσεις πως θα βαράνε νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές, όπως δήλωσε ο κ. Τσίπρας, οι μονομερείς ενέργειες, μόνο κινδύνους επιφυλάσσουν. Προφανώς δεν γίνονται αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κάλπικα. Αλλά κι αν ακόμη γίνονταν, θα τίναζαν στον αέρα τις θυσίες που κάναμε και θα μας γύριζαν εκεί που ήμασταν πριν από δυόμιση χρόνια. Θα μας έφερναν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας με καταστροφικές συνέπειες.»

*Για την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ για επαναδιαπραγμάτευση και κούρεμα του χρέους: «Τι θα γινόταν εάν ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρούσε σε μονομερή διαγραφή; Αυτό δεν θα ήταν χρεοκοπία;»

«Κούρεμα του χρέους έγινε. Έγινε και επαναγορά ομολόγων, που το μείωσε ακόμη περισσότερο. Έγινε και επαναδιαπραγμάτευση που μείωσε ακόμη περισσότερο τα επιτόκια, με αποτέλεσμα να πληρώνουμε σήμερα για τόκους, όσα θα πληρώναμε αν είχαμε το μισό χρέος. Πετύχαμε επίσης, στο τελευταίο Γιούρογκρουπ του 2012, δέσμευση των εταίρων μας για επανεξέταση του χρέους και νέα ελάφρυνση των βαρών του. Και αυτό δεσμεύεται να το κάνει ο Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά τις εκλογές. Εκείνα όμως που λένε στο ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνονται. Ούτε οι υποσχέσεις που μοιράζουν, ούτε οι δήθεν σχεδιασμοί τους για το χρέος.  Ποιο Κοινοβούλιο της Ευρώπης θα δεχόταν να χαρίσει τεράστια ποσά που δανείζεται για να μας δανείσει; Και τι θα γίνονταν αν ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρούσε σε μονομερή διαγραφή; Αυτό δεν θα ήταν χρεοκοπία; Δεν θα οδηγούσε τη χώρα σε σύγκρουση με τους εταίρους μας; Δεν θα την ανάγκαζε να φύγει από το ευρώ;»

«Το άμεσο δημοσιονομικό κόστος των εξαγγελιών του  ξεπερνά τα 17 δις ευρώ. Που θα τα βρει; Μήπως με νέους μεγαλύτερους φόρους; Μήπως υπολογίζουν στις καταθέσεις των πολιτών, όταν λένε πως θα προχωρήσουν το δανεισμό με την αγορά εντόκων γραμματίων; Μήπως σχεδιάζουν να βυθίσουν τη χώρα σε νέα ελλείμματα; Δεν αντιλαμβάνονται ότι κάτι τέτοιο  θα προκαλούσε  ρήξη με τους εταίρους μας, απότομη φυγή κεφαλαίων από την χώρα ακόμη και διακοπή των κοινοτικών πόρων που φτάνουν συνολικά τα 43 δις ευρώ;»