Κέρκυρα: Κλείσιμο της Εθνικής που εφάπτεται του αεροδρομίου ζητεί η ΥΠΑ

Σύσκεψη για τις εργασίες στον κόμβο του αεροδρομίου της Κέρκυρας (Ε.Ο. Κέρκυρας-Λευκίμμης) πραγματοποιείται σήμερα στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) στην Αθήνα, με τη συμμετοχή περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπύρου Σπύρου, του δημάρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή και του διοικητή της ΥΠΑ Λεονάρδου-Οδυσσέα Βλάμη.

Τι ζητεί η ΥΠΑ

Επί τάπητος αναμένεται να συζητηθούν οι προτάσεις του διοικητή της ΥΠΑ αλλά και του αερολιμενάρχη Κέρκυρας Αντώνη Γεωργούση που αφορούν:

– Στην οριστικοποίηση του κλεισίματος της Εθνικής οδού Κέρκυρας-Λευκίμμης στα τμήματα που εφάπτονται του αεροδρομίου, και μάλιστα όσο το δυνατόν συντομότερα και πάντως πριν την έναρξη της θερινής περιόδου, έτσι ώστε να μην προκύψουν προβλήματα στην αεροπορική κίνηση.

– Στη διαχείριση της κυκλοφορίας μετά το κλείσιμο της οδού προκειμένου να διευκολύνεται η κίνηση από και προς το αεροδρόμιο.

– Στις επιπτώσεις που επιφέρει ο πολεοδομικός σχεδιασμός της πόλης της Κέρκυρας στο σχεδιασμό της ΥΠΑ, που αποβλέπει στην ασφαλή και ομαλή λειτουργία του αερολιμένα Κέρκυρας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ