Και η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην «Ώρα της Γης»

Από τις 20:30 και για μία ώρα, αύριο Σάββατο, τα φώτα σε όλα τα δημόσια κτήρια στις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλίας θα είναι κλειστά, στο πλαίσιο της απόφασης του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού να συμμετάσχει στην «Ώρα της Γης», μια περιβαλλοντική κίνηση που διοργανώνεται από την οργάνωση WWF.

«H αιρετή Περιφέρεια δίνει απόλυτη προτεραιότητα στο περιβάλλον» και προτρέπει «όλους τους Θεσσαλούς να μετέχουν στην «Ώρα της Γης», ενδυναμώνοντας την προσπάθεια που γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο», σημειώνει σε δήλωσή του ο κ. Αγοραστός.

Να σημειωθεί πως προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα η Περιφέρεια Θεσσαλίας μελετά εκείνες τις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν ώστε στα κτίρια των υπηρεσιών της Περιφέρειας να γίνει εξοικονόμηση ενέργειας, βελτιώνοντας παράλληλα τις συνθήκες για τους πολίτες και τους εργαζόμενους.

Ήδη, δε, έχει ζητήσει από την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη να χρηματοδοτηθούν τα νέα κτήρια που ανεγείρει η περιφέρεια σε Λάρισα και Καρδίτσα προκειμένου να είναι φιλικά στο περιβάλλον. Η κυρία Μπιρμπίλη, από την πλευρά της, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χρηματοδότησής τους από το επιχειρησιακό πρόγραμμα για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ