Κ. Μακεδονία: 52 εκατομμύρια ευρώ, για την καταπολέμηση της ανεργίας

Την καταπολέμηση της συνεχώς αυξανόμενης ανεργίας, στην Κεντρική Μακεδονία, έχει στόχο η επιχορήγηση του ποσού των 52 εκατομμυρίων ευρώ στην περιφέρεια, από το υπουργείο Εργασίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης της υπουργού Λούκας Κατσέλη με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη και τους αντιπεριφερειάρχες, αποφασίστηκε να διατεθούν 30 εκατομμύρια για την απορρόφηση 9,5 χιλιάδων ανέργων σε έργα κοινωνικής εργασίας και τα υπόλοιπα 22 εκ., για τη χρηματοδότηση τοπικών προγραμμάτων στήριξης της ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το καινοτόμο πρόγραμμα της κοινωνικής εργασίας , που θα έχει διάρκεια δύο χρόνων κι αναμένεται να εφαρμοστεί σε 24 μεγάλες πόλεις της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που σημειώνουν υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Επισημαίνεται ότι η επιλογή των ανέργων, οι οποίοι θα απασχοληθούν σε έργα κοινωνικής εργασίας δήμων, νομικών προσώπων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και άλλων φορέων, θα γίνει με μοριοδότηση.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης επεσήμανε ότι το πρόβλημα της ανεργίας και των κλειστών καταστημάτων έχει πάρει μεγάλη διάσταση στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία και κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει ό,τι μπορεί για την αντιμετώπισή του.

Να σημειωθεί ότι έξω από την περιφέρεια, είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι από το εργοστάσιο της «Φίλκεραμ Τζόνσον», που παραμένουν απλήρωτοι από το Δεκέμβριο και πραγματοποιούν κατάληψη, με στόχο να συναντηθούν με την υπουργό.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι, κατόρθωσαν να εισέλθουν στο χώρο της συνάντησης της υπουργού με τον περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες, φώναξαν συνθήματα, όπως «θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία» και λίγο αργότερα συνομίλησαν με την κ. Κατσέλη, ενημερώνοντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση