Κ. Αγοραστός: Πρωτοβουλία για στέγαση τμημάτων τού Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας

Τη δέσμευσή του να εξετάσει ποια δημόσια κτήρια είναι διαθέσιμα από οργανισμούς που καταργήθηκαν με τον «Καλλικράτη» ώστε να παραχωρηθούν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για να στεγαστούν τα τμήματά του έδωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στον αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού, Φοιτητικής Μέριμνας, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, καθηγητή Μιχάλη Ζουμπουλάκη, σε συνάντηση που είχαν παρουσία του γραμματέα του περιφερειακού συμβουλίου, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα.

Παράλληλα, επαναβεβαίωσε ότι η περιφέρεια θεωρεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως τον επιστημονικό της σύμβουλο και επιθυμεί τη στενότερη συνεργασία τους προς όφελος των Θεσσαλών.

Από την πλευρά του, ο αντιπρύτανης Μιχάλης Ζουμπουλάκης εξέθεσε στον Περιφερειάρχη τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δύο Τμήματα του Πανεπιστημίου λόγω της δραστικής περικοπής του προϋπολογισμού του Ιδρύματος κατά 35%. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως το τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων στο Βόλο και το τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας στη Λάρισα στεγάζονται εξ ολοκλήρου έπειτα από δέκα χρόνια λειτουργίας σε μισθωμένα κτήρια, με υψηλό λειτουργικό κόστος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ