Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής με τη συμμετοχή Κουρουμπλή για τις χθεσινές καταστροφές

Σε εξέλιξη είναι έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής που συγκάλεσε η Ρένα Δούρου, με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, των χωρικών αντιπεριφερειαρχών, καθώς και των επικεφαλής των αρμόδιων υπηρεσιών, προκειμένου να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο Λεκανοπέδιο από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή της κλιμάκωσης των καιρικών φαινομένων, δημιουργήθηκε Επιχειρησιακό Κέντρο στην Περιφέρεια Αττικής για την καλύτερη εποπτεία της κατάστασης και τον αποτελεσματικότερο συντονισμό όλων των Διευθύνσεων και υπηρεσιών, ενώ όλοι ανεξαιρέτως οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες βρέθηκαν αμέσως στα σημεία που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Τόσο η περιφερειάρχης Αττικής, όσο και οι αντιπεριφερειάρχες βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με όλους τους δημάρχους, καθώς και με τους αρμόδιους υπουργούς για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Τέλος, η Περιφέρεια Αττικής παραμένει σε επιφυλακή για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

3.5οο κλήσεις για παροχή βοήθειας, δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Στο μεταξύ σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, στη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου, η υπηρεσία δέχθηκε τις εξής κλήσεις για παροχές βοηθείας :

α. Στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αττικής, 3500 κλήσεις, που αφορούσαν 1125 αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων καθώς και 55 κοπές δέντρων. Οι Υπηρεσίες της ΠΕ.ΠΥ. Δ. Αττικής τέθηκαν άμεσα σε επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το σύνολο των συμβάντων με 140 συνεργεία και 540 πυροσβεστικούς υπαλλήλους. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 650 αντλήσεις υδάτων και 30 κοπές δέντρων, ενώ απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, άτομα από ακινητοποιημένα οχήματα, πλημμυρισμένες οικίες και επιχειρήσεις. Τα συνεργεία, θα συνεχίσουν να επιχειρούν, μέχρι να αντιμετωπιστούν όλα τα συμβάντα. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό μιας αγνοούμενης στην περιοχή του Καματερού.

β. Στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αχαΐας, 60 κλήσεις για άντληση υδάτων, όπου η υπηρεσία μας επεμβαίνει με 10 συνεργεία και 17 πυροσβεστικούς υπαλλήλους. Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί 55 αντλήσεις υδάτων.

γ. Στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηλείας, 50 κλήσεις για άντληση υδάτων και 5 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ακινητοποιημένα οχήματα. Η υπηρεσία επεμβαίνει με 7 συνεργεία και 15 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 5 απεγκλωβισμοί ατόμων και 40 αντλήσεις υδάτων.

δ. Στην Τ.Κ. Γοργοποτάμου του Δήμου Κόνιτσας του Νομού Ιωαννίνων, εκλήθη για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων λόγω βροχόπτωσης σε ποιμνιοστάσιο. Τα άτομα μεταφέρθηκαν σώα σε ασφαλές σημείο, από τέσσερις πυροσβεστικούς υπαλλήλους με δύο οχήματα.