Διονύσης Ψωμιάδης: Σέβομαι τη Δικαιοσύνη, αλλά δεν την εμπιστεύομαι

Με τις φράσεις «ό,τι πει ο αδελφός» και «σέβομαι την ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά, λυπάμαι, δεν της έχω εμπιστοσύνη», ο έτερος αδελφός, ο Διονύσης Ψωμιάδης, θεματικός αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος της Κυριακής»:

– Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την αντικατάσταση του αδελφού του (κλικ εδώ).

– Στέκεται αποθετικά στην απόφαση του Πλημμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, που καταδίκασε τον αδελφό του για τη μείωση του προστίμου στο βενζινοπώλη Χρίστο Καραγιαννίδη.

– Δηλώνει «αριστερός χίλια τα εκατό».

«Αδελφική φιλία»

Σε ερώτηση εάν θα δεχθεί να αναλάβει το πόστο του περιφερειάρχη στην περίπτωση που τεθεί σε αργία, ο Διονύσης Ψωμιάδης, αφού τονίζει πως «πάνω από οποιαδήποτε θέση είναι η αδελφική φιλία. Και επειδή εγώ τη νιώθω την αδελφική φιλία, δε με ενδιαφέρει οποιαδήποτε θέση», σημειώνει:

«Από τον Παναγιώτη θα εξαρτηθεί, ό,τι πει ο Παναγιώτης. Αν και είμαι μεγαλύτερός του κατά 7 χρόνια».

«Οι νόμοι είναι διεφθαρμένοι και διαφθείρουν τους ανθρώπους».

«Σέβομαι τη Δικαιοσύνη, αλλά, λυπάμαι, δεν της έχω εμπιστοσύνη»… Σε αυτό το σημείο ο Διονύσης Ψωμιάδης είναι αποκαλυπτικός ως προς το θέμα της καταδίκης του αδελφού του, και για να δικαιολογηθεί, επισημαίνει στη συνέντευξή του στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής»:

«Θα πω μόνο αυτό: πηγαίνετε στις γειτονιές και ρωτήστε τους ανθρώπους αν έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Όταν κυκλοφορούν τα υποβρύχια, τα Βατοπαίδια, τα χρηματιστήρια. Μπορεί να έχει κάποιος εμπιστοσύνη;»

«Τρισχειρότερα θα έκανα»

Αναφερόμενος στο πρόστιμο που μείωσε ο αδελφός του, ο φερόμενος ως αντικαταστάτης-αδελφός του Διονύσης δηλώνει ότι θα έκανε τα ίδια και χειρότερα, με γνώμονα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας: «Οι 5.000 τι είναι; Κουρκουμπίνια; 5.000 πρόστιμο τον τσούζει, αλλά δεν του κλείνεις την επιχείρηση… όταν κλείσει η επιχείρηση μένουν δύο, 5, 10, 20 οικογένειες άνεργες, και δεν το υπολογίζουν».

Και σε αυτό το κομμάτι της συνέντευξης είναι δηκτικός ο Διονύσης Ψωμιάδης για την ελληνική Δικαιοσύνη: «Ο δικαστής, για μένα, εδώ είναι το λάθος, ο κάθε δικαστής και ο κάθε εισαγγελέας δεν πρέπει να κοιτά μόνο τι λέει ο νόμος, αλλά να κοιτά το πνεύμα του νόμου».

«Οργανωμένο σχέδιο» κατά του Παναγιώτη Ψωμιάδη

Σχολιάζοντας τις επιθέσεις που δέχεται ο αδελφός Πανίκας, ο Διονύσης Ψωμιάδης υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους πως «είναι οργανωμένο το σχέδιο. Δεν τον θέλουν επειδή ανοίγει το στόμα του πολύ συχνά και το ανοίγει χωρίς να καταλαβαίνει πολλές φορές ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις σε κάποιους ανθρώπους. Βγάζει στη φόρα τα άπλυτα πολλών ανθρώπων».

Αριστερός, όχι νεο-ΠΑΣΟΚατζής

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, ερωτηθείς σχετικά, δηλώνει «αριστερός, χίλια τα εκατό» και επιτιθέμενος στο κυβερνών κόμμα σημειώνει: «Στο ΠΑΣΟΚ ήμασταν αριστεροί, παιδιά του 1-1-4, αλλά τώρα έχουμε το νεο-ΠΑΣΟΚ. Γιατί νέο είναι, αλλά ΠΑΣΟΚ δεν είναι. Αν κάνω σύγκριση λοιπόν του νεο-ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, αν δεν είχα άλλη επιλογή, θα ψήφιζα ΝΔ».

Ευχαριστημένος ή όχι με τη ΝΔ;

Παρά το ότι απαντά σε όλες τις ερωτήσεις, ο Διονύσης Ψωμιάδης δεν δίνει καμιά απάντηση στο αν είναι ή όχι ευχαριστημένος με τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του αδελφού του (κλικ εδώ), λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δε θέλω να φέρω τον Παναγιώτη σε δύσκολη θέση… Σε αυτή (σ.σ. την ερώτηση) δε θέλω να απαντήσω». Και όσον αφορά στη στάση της ΝΔ προεκλογικά έναντί του; «Αν νόμιζαν ότι εγώ θα χαλούσα τις σχέσεις μου με τον Παναγιώτη για μια βρομοθέση, έκαναν λάθος».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση