Αρναουτάκης: Eνιαίο σήμα για την προώθηση της κρητικής διατροφής

Για «την αναγκαιότητα υιοθέτησης ενός και μοναδικού σήματος για τη διαφήμιση και προβολή της κρητικής διατροφής στην εσωτερική και κυρίως στην διεθνή αγορά» έκανε λόγο σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας, που στοχεύει στη διάσωση, προβολή και διάδοση του προτύπου της κρητικής διατροφής αλλά και την πιστοποίηση χώρων εστίασης που προσφέρουν κρητική κουζίνα.

Όπως είπε ο περιφερειάρχης Κρήτης, «η πολιτική μας βούληση είναι να ενώσουμε όλα τα σήματα και να μην υπάρχει διασπορά δυνάμεων με τρία και τέσσερα σήματα από το νησί μας. Εκτιμώ ότι η προσπάθεια που κάνουμε θα έχει θετική έκβαση, και θα πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα ότι υπάρχει και η χρηματοδότηση για την προβολή των κρητικών προϊόντων που συνθέτουν την κρητική κουζίνα και διατροφή».

«Αυτή την στιγμή επιχειρούμε την ενοποίηση των σημάτων για την κρητική κουζίνα γιατί μέχρι σήμερα είναι διαφορετικά. Στόχος λοιπόν είναι να υπάρξει ένα σήμα και αυτό θα επιτευχθεί μόνο μέσω της συλλογικής προσπάθειας από τους εμπλεκόμενους φορείς», σημείωσε από την πλευρά της η διευθύντρια του Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας Ζωή Νόβακ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί 10 κρητικά εστιατόρια, ενώ εκκρεμεί αριθμός αιτήσεων από εστιάτορες, που εξετάζονται προκειμένου να πιστοποιηθούν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ