Αποπληρωμή για μεταφορά μαθητών από Π. Κρήτης, STOP η μεταφορά σε Στ. Ελλάδα

Με το ποσό των 6.950.000 ευρώ, αποπληρώνει η Περιφέρεια Κρήτης τις οικονομικές υποχρεώσεις της για το έτος 2010 τα υπεραστικά ΚΤΕΛ που έχουν αναλάβει το μεταφορικό έργο των μαθητών από τις δυσπρόσιτες περιοχές του νησιού.

Αναλυτικότερα, η τελική κατανομή της επιχορήγησης ανά περιφερειακή ενότητα, και μετά την προβλεπόμενη έκπτωση 20% έχει ως εξής:

– Ηράκλειο: 2.986.226,74 ευρώ,

– Ρέθυμνο: 1.683.094,97 ευρώ,

– Χανιά: 1.594.641,99 ευρώ,

– Λασίθι: 686.036,29 ευρώ

Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στο μεταξύ, με το ποσό των 3.150.000 ευρώ, αναμένεται τις προσεχείς ημέρες η Περιφέρεια Θεσσαλίας να πληρώσει ένα μεγάλο μέρος από τις υποχρεώσεις της στα ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των μαθητών το 2010 (το συνολικό ποσό υπολογίζεται περίπου στο ποσό των 3.829.000 ευρώ) πληρώνει τις επόμενες ημέρες ένα μεγάλο μέρος των υποχρεώσεων του 2010 για τη μεταφορά μαθητών.

Σε συνάντηση που είχαν με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, οι εκπρόσωποι των ΚΤΕΛ Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας ανέφεραν ότι αποδέχονται τα χρήματα και θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τη μεταφορά μαθητών μετά το Πάσχα, ωστόσο επιφυλάσσονται για το τι θα κάνουν για το εναπομείναν 20% των χρημάτων.

Περιφέρεια Στερέας Ελλάδας

Πρόβλημα με τη μεταφορά τους, ωστόσο, αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι μαθητές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς πριν από το Πάσχα οι ιδιοκτήτες των ΚΤΕΛ είχαν προειδοποιήσει την περιφέρεια πως αν δεν καταβληθούν τα χρωστούμενα του 2010 θα σταματήσουν οποιαδήποτε μεταφορά.

Το «τελεσίγραφο» είχε εγγράφως αποσταλεί στην περιφέρεια και υπογράφεται από τις πέντε διοικήσεις των υπεραστικών ΚΤΕΛ των 5 νομών της Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Εύβοια, Βοιωτία, Φωκίδα, Ευρυτανία).

Ο πρόεδρος των υπεραστικών ΚΤΕΛ της περιοχής Δημήτρης Χαιρόπουλος είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο LamiaReport: «Δεν πάει άλλο… Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτός ο εμπαιγμός. Αυτή τη φορά είναι οριστικό! Μετά το Πάσχα δεν θα εκτελούνται τα μαθητικά δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ της Στερεάς… Είναι πλέον υπεράνω των δυνατοτήτων μας, αφού δεν θα υπάρχουν χρήματα, ούτε για πετρέλαιο στα λεωφορεία! Το έγγραφο που στείλαμε στην περιφέρεια είναι ξεκάθαρο· ας αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία τους συνεδρίαση πριν από το Πάσχα οι περιφερειάρχες είχαν εκφράσει, μεταξύ άλλων, και παράπονα για γκρίνιες και παράπονα για τα οικονομικά και τις αρμοδιότητες στον τομέα της παιδείας (κλικ εδώ).

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ