Από τη Θράκη ξεκινούν τα προγράμματα απασχόλησης

Τα τοπικά ολοκληρωμένα προγράμματα στήριξης της απασχόλησης, μέσω της υπογραφής μνημονίων συνεργασίας του υπουργείου με τις 13 περιφέρειες της χώρας,που θα λειτουργήσουν ως απάντηση στο συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό της ανεργίας, επεσήμανε σε συνέντευξή της η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη.

Συγκεκριμένα πρόκειται για δράσεις που θα καταβάλλουν, μέσω των περιφερειών και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, επίδομα κοινωνικής εργασίας για 5 μήνες, σε ανέργους ή υποαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η απαρχή του εν λόγω εγχειρήματος θα έχει αφετηρία την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με σύμβαση που θα υπογραφεί εντός της επόμενης εβδομάδας. Για το λόγο αυτό, η κ. Κατσέλη πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στον Έβρο και τη Ξάνθη, όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τις πρωτοβουλίες των τοπικών ολοκληρωμένων προγραμμάτων στήριξης της απασχόλησης.

Παράλληλα ως περιοχές προτεραιότητας σύμφωνα με το υπουργείο, θα θεωρούνται τα αστικά κέντρα που πλήττονται από υψηλά νούμερα ανεργίας.

Επισημαίνεται ότι τα τοπικά ολοκληρωμένα προγράμματα στήριξης απασχόλησης, εκτιμάται ότι θα αφορούν 37.000 ανέργους, με άμεσα επωφελούμενους τους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, νέους επιστήμονες και νέους αγρότες και θα είναι συνολικού κόστους 190 εκ. ευρώ.

Για να διαβάσετε προηγούμενο ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ:

http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_perifereies/10354

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση