Ζαχάρω: Ζητείται… νομιμότητα, σε… αργία ο Δήμος!…

Σχεδόν τρεις μήνες μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και ο Δήμος Ζαχάρως και όλες του οι υπηρεσίες… αναζητούνται!…

Όπως επισημαίνει, με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πύργου, ο δημοτικός σύμβουλος της πόλης Κώστας Ι. Αλεξανδρόπουλος, ως αποτέλεσμα της άρνησης του δημάρχου Πανταζή Χρονόπουλου, «δεν έχουν γίνει ακόμη η εγκατάσταση του δημοτικού συμβουλίου, η εκλογή προεδρείου, η ψήφιση του προϋπολογισμού και η εκλογή των επιτροπών, που σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» θα έπρεπε να είχαν ήδη ολοκληρωθεί».

Στην επιστολή του, η οποία κοινοποιείται στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση και στο γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, ο κ. Αλεξανδρόπουλος ζητεί από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών «εφαρμογή του νόμου και όχι ανοχή στα κακοποιά στοιχεία από αδιάφορους και παρανομούντες κρατικούς λειτουργούς», καθώς «αν και πέρασαν τρεις ολόκληροι μήνες, δεν λειτουργεί ο Ν. 3852/2010 που είναι υποχρέωση του κράτους και δεν έχει εγκατασταθεί το δημοτικό συμβούλιο επειδή «έτσι απεφάσισε» ο σε αργία ευρισκόμενος και επανειλημμένα καταδικασμένος, νεοεκλεγμένος δήμαρχος».

«Ο δήμος δε λειτουργεί», υπογραμμίζει ο δημοτικός σύμβουλος Ζαχάρως, «οι δημότες ταλαιπωρούνται και ζημιώνονται και οι αρμόδιες κρατικές Αρχές, παρά τις εκκλήσεις των δημοτών και την απώλεια του σημαντικότερου 3μήνου του έτους, αδιαφορούν για τους συγκεκριμένους 15.000 Έλληνες πολίτες, λες και είναι δικαίωμά τους», καταλήγει.

Να σημειωθεί πως στην επιστολή του ο κ. Αλεξανδρόπουλος επισυνάπτει έγγραφα, με τα οποία ζητήθηκε πλειστάκις από τον γ.γ. Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων Τάσο Αποστολόπουλο να ενημερώσει «ποιος, επιτέλους, εκτελεί τα καθήκοντα του δημάρχου Ζαχάρως», αλλά έκτοτε, όπως καταγγέλεται, παρήλθε χρόνος δύο και πλέον μηνών και δεν υπήρξε απάντηση.

Περισσότερα για τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο Ζαχάρως, καθώς και τα έργα και τις ημέρες του εν αργία δημάρχου Π. Χρονόπουλου, μπορείτε να διαβάσετε τα σχετικά θέματα της aftodioikisi.gr, πατώντας εδώ, εδώ και εδώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ